Datum: 07/10/2017 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Cercle Brugge smeert Beerschot Wilrijk zijn eerste nederlaag aan en gooit 1B weer helemaal open
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Antwerpen

Cercle Brugge wint met zware 0-3-cijfers bij Beerschot Wilrijk

Competitieleider Beerschot Wilrijk is op speeldag 10 tegen zijn eerste seizoensnederlaag aangelopen. Cercle Brugge klom in het Olympisch stadion al na 2 minuten op voorsprong en zou die marge vervolgens twee keer uitbreiden. De strijd om de eerste periodetitel wordt nu razend spannend.

Een gure herfstavond had de thuisfans allesbehalve tegengehouden naar het Kiel af te zakken. Ook de bezoekers uit West-Vlaanderen brachten een honderdtal enthousiastelingen mee. Zij konden al na 2 minuten een eerste keer juichen. Johanna Omolo kopte een vrijschop van Wesley Vanbelle naar doel. Jan Van den Bergh devieerde de bal ongelukkig in eigen doel.

Groen-zwart kleurt geel

De reactie van de competitieleider liet niet op zich wachten. Man van het seizoen Hernan Losada bereikte Octavio Merlo, die staalhard op de paal trapte.

Het gladde veld inspireerde beide clubs tot enkele snelle combinaties over de grond, maar verleidde de bezoekers ook tot enkele stevige ingrepen. Scheidsrechter Sébastien Delferière trok na 26 minuten spelen al drie keer geel voor de mannen van groen-zwart.

Eerste van De Belder

De bezoekers uit West-Vlaanderen voetbalden ondanks de zware 0-3-nederlaag van dinsdag tegen Oud-Heverlee zonder schroom. Die aanpak resulteerde op het halfuur in de 0-2. Xavier Mercier stuurde Dylan De Belder op het gepaste moment door het straatje. De topschutter van vorig jaar in de Proximus League scoorde met een puntertje zijn eerste seizoenstreffer.

Hoffer mist twee keer

De regen viel ook na de pauze met bakken uit de hemel, net als de kansen voor Erwin Hoffer. De Oostenrijkse invaller gleed bij zijn eerste mogelijkheid, meteen na de kampwissel trouwens, uit. Tien minuten later trapte hij onbegrijpelijk over de bal bij een prima aflegger van Joren Dom.

Cercle pompte, maar counterde ook snedig. Omolo liet de 0-3 eerst nog liggen. Op een vlijmscherpe uitbraak hing de bevrijdende treffer wél in de touwen. Met zijn tweede assist van de avond reikte Mercier Guévin Tormin een goal aan.

Geen 9 maar 3 punten

Tegen Westerlo kwamen de Mannekes enkele weken geleden nog terug na een 0-2-achterstand. Nu was de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Geen kloof van 9 punten dus tussen Beerschot-Wilrijk en de Vereniging, wel één van 3 stuks. De strijd om de eerste periodetitel ligt weer open, want ook Oud-Heverlee Leuven kan zondag tegen Westerlo een gouden zaak doen en tot op 2 punten naderen.