Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender en Coxyde sluiten eerste speeldag af met heuse doelpuntenkermis
Sander De Graeve

FCV Dender en Coxyde(archiefbeeld) mochten vandaag als laatste aan de bak op de openingsspeeldag van de hoogste amateurliga. De thuisploeg haalde het in een echt spektakelstuk.

De Oost-Vlamingen hadden het nochtans niet onder de markt met de jongens uit Koksijde. Ze kwamen in de eerste helft amper aan kansen en stonden bij de rust zelfs 0-2 in het krijt, daar in Denderleeuw.

Beterschap nadat coach tribune in vliegt

Na de koffie werd het al snel 1-2 dankzij kapitein Hias. Na protest werd coach Jean-Pierre Van De Velde wel naar de tribune gestuurd. Vreemd genoeg ging het daarna steeds beter en beter met de thuisploeg.

De Almeida zorgde voor de gelijkmaker, aan de overkant werd Salem uitgesloten. De weg lag dus open voor Dender en Cocchiere zorgt goed zeven minuten voor tijd voor de voorsprong. Helemaal aan het eind zorgde Aalhoul nog voor een vooroorlogse 5-2.