Volg de match tussen Eendracht Aalst en FCV Dender EH live, samen met vele andere supporters.

Onder meer Jean-Marie Pfaff en Wim Bokila zijn van de partij voor de aftrap. Ze krijgen een mooi applaus van de fans in deze altijd gevoelige derby.
Eendracht Aalst-FCV Dender EH: 0-0
1
Dender trapt de match op gang.
2
De Rock haalt er meteen een corner uit, die uiteindelijk maar nipt over wordt gekopt door Dekuyper.
4
De bezoekers maken voorlopig lawaai, de thuisfans niet. Een actie: pas na 19 minuten en 19 seconden zullen zij in gang schieten.
6
Een vrije trap voor de bezoekers levert wat gevaar op, maar de bal wordt voorlangs gekopt.
9
Hoge druk van Dender levert een ingooi op. Daarnet lag Arénate even neer na een botsing.
11
Een vrije trap voor Dender levert opnieuw een heet standje op, in de omschakeling is Mitu snel, maar meer dan een corner zit er niet in.
12
De corner wordt door De Neve net naast gekopt. Al bij al een gezapig begin van de derby.
13
 Gele kaart voor Cédric Mitu
Mitu de bon op: een optelsom van foutjes zegt de ref
14
Van Tricht haalt ui, maar op de rug van Arénate. Daar zat misschien wel meer in.
16
Rowell haalt de trekker eens over, maar de bal zoeft over het doel van Devriendt.
19
De thuisploeg haalt er nog eens een corner uit, maar die wordt nipt over gekopt, deze keer door Geenens.
21
Ook de fans van Eendracht Aalst zijn ondertussen wakker geschoten. Dat geeft meteen al een extraatje aan de match.
24
Nog eens een corner voor de thuisploeg, bijna opnieuw gevaar na veel vijven en zessen, maar buitenspel.
28
Het tempo van het begin van de match is toch wat gaan liggen. De kansenregen is gestopt.
31
Halfuur ver, het is wachten op iemand om de ban te breken.
35
 Gele kaart voor Maxim Nys
Nys gaat fel door op Mitu en zo staat het 1-1 in de gele kaarten!
38
Kabbelen richting rust
Goede tackle van Arénate, maar de voorzet op Van Vaerenbergh is iets minder want die staat buitenspel. We kabbelen richting rust.
41
Geenens nog eens met een schotje op doel, maar dat gaat richting cornervlag. Neen, het beste is er voorlopig wat af.
43

Goal
Doelpunt van Wouter Hias (Ridwane M'Barki)
Goede corner van M'Barki, Wouter Hias knikt stevig binnen en zo staan de bezoekers op voorsprong vlak voor de rust.
45
Nog een tweetal minuten extra.

Scheidsrechter
Rust
Eendracht Aalst - FCV Dender EH: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
15:51
Rusten met 0-1 voor Dender!
En zo gaan we rusten met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.
46
Bal rolt opnieuw in Aalst
We zijn begonnen aan de tweede helft. De thuisploeg heeft de match op gang gefloten.
49
De sfeer wordt wat grimmiger met heel wat duels aan beide kanten. Heymans krijgt de gele prent.
49
 Gele kaart voor Jonas Heymans

52
Weinig tempo voorlopig in deze tweede helft.
53
Plots Mitu voor de doelmond, maar het wordt een corner voor de Ajuinen.
54
Aan de ene kant is De Rock erdoorheen, maar hij kan niet afdrukken. In de omschakeling bijna de 0-2 van Van Vaerenbergh, uiteindelijk trapt Van Tricht via een Mechels been over.
57
Nu een fout van De Neve op Houdret, maar niet gezien door de arbitrage. Het geeft het hele boeltje wat extra cachet.
58
Vervangen Cédric Mitu
Ingevallen Beau Ponnet

58
Ook Bounou komt in de ploeg voor Deconinck.
59
De thuisploeg stuurt bij met een aantal wissels.
62
Van Vaerenbergh met het schot, maar dat wordt een afzwaaier. Geenens krijgt nog geel voor zijn fase van daarnet.
62
 Gele kaart voor Falko Geenens

64
Bij de bezoekers komt Njo-Léa tussen de lijnen.
65
 Gele kaart voor Jonathan Rowell

68
Halfweg de tweede helft, Aalst moet stilaan iets verzinnen.
70

Goal
Njo-Léa doet de netten meteen trillen, maar hij wordt afgefloten voor buitenspel. De 0-2 blijft zo van het bord!
72
 2e gele kaart voor Maxim Nys
Tweede gele kaart voor Nys, hij moet eraf!
75
M'Barki probeert het nog een keertje. Over!
76
Ook Annys is er nog ingekomen bij de thuisploeg. Hij heeft een kwartier om iets te verzinnen.
80
Een paar vrije trappen en corners voor Dender, maar het blijft voorlopig 0-1.
82

Goal
Doelpunt van Ridwane M'Barki (Onbekend Onbekend)
En daar is de vermoedelijke doodsteek voor Eendracht Aalst. Njo-Léa tikt tot bij M'Barki en die trapt overhoeks lekker in het zijnetje!
85
Ook de Bodt valt nog in
86
Nog eens een kans voor De Rock, maar het gaat niet binnen! Aan de overkant op de omschakeling bijna Arénate.
90
En ook Zaidi komt nog ingevallen!
90+1
Enkel de extra tijd nog. We krijgen er nog een minuutje of vier bij vermoedelijk.