Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen - Evergem 4 - 1
Stef Hendrickx

KV Mechelen heeft vanavond gedaan wat van hen verwacht werd: winnen van promovendus Evergem.

Malinwa startte de competitie goed en drukte Evergem meteen naar eigen doel.  Coppens probeerde in de aanvangsfase een aantal keer een goede aanval op te zetten, verder dan twee gevaarlijke voorzetten kwam het niet.  Na 8 minuten liet Patje Goots zich voor het eerst horen met een schot op doelman Van Reeth.

Op het kwartier moest KV Mechelen al voor het eerst vervangen, Coppens blesseerde zich en Verheyen kwam in zijn plaats.  Naast Coppens blesseerde een paar minuten later ook Verlinden zich, hij werd vervangen door De Pauw.  We zouden het haast vergeten maar naast blessures werd ook nog gescoord Achter De Kazerne.  Tot ieders verbazing was het Evergem dat op voorsprong kwam.

Een corner kwam terecht bij Morel en die bracht Evergem op 0-1.  Mechelen bleef niet bij de pakken zitten en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker.  Lang wachten moesten we zeker niet, Patrick Goots raakte goed gelanceerd en trapte de 1-1 binnen.  Beide ploegen gingen er nu voor en dat leverde meteen na de gelijkmaker weer een kans op.  Doelpuntenmaker Morel probeerde het vanop afstand, een verwoestend schot dat uiteenspatte op de deklat.  Na een schitterend slotkwartier gingen beide ploegen de rust in met 1-1 op het scorebord.

De tweede helft was goed 5 minuten bezig toen Huysmans een vrije trap kreeg.  Een mooi schot dat door Van Reeth goed gepakt werd.  Evergem kwam er steeds minder en minder aan te pas.  De voorsprong hing in de lucht voor KV Mechelen.  Zo was er  nog is Valgaerts met een schot op Van Reeth.  Het kon gewoon niet uitblijven, en dan hebben we het over de 2-1.  Huysmans met een leuk ideetje in z'n hoofd probeerde het even van...een poeier...recht de winkelhaak in.  Een schitterend doelpunt, een dolenthousiast publiek en 2-1 voor KV Mechelen.

Mechelen kon rustig de match uitvoetballen en nog wat kansjes afdwingen.  De volgende was voor Valgaerts maar de kopbal ging voorlangs.   Dat konden we van de poging van Peeters een minuutje later niet zeggen.  Een mooi schot en 3-1 voor de thuisploeg.  Mechelen liet zien dat het voor de titel gaat dit seizoen.  Het vorige doelpunt is amper verteerd of daar ging Goots er weer alleen vandoor.  Iedereen stond al recht maar Patje faalde alleen voor Van Reeth.  Goots mocht het even later opnieuw proberen, dit keer vanop de stip.  Bij Evergem raakte iemand de bal met de hand en de scheidsrechter floot strafschop.  Goots met de aanloop...het schot...en de 4-1 voor KV Mechelen.   De laatste minuten waren voor Mechelen overbodig.  KV Mechelen is duidelijk klaar voor de race om de titel in derde klasse A.