Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Achter de Kazerne
KVM wint topper van Torhout
Truyens Himke

KV Mechelen speelde tegen de leider van het klassement een zeer goede wedstrijd en na afloop kan Torhout nog blij zijn met 2-0.

Mechelen had maar één doel voor ogen bij aanvang van de wedstrijd, winnen! Anders zou er allicht een kruis worden gemaakt over de titelkansen van de Mechelaars.
Malinwa greep de tegenstander meteen naar de keel, na tien minuten spelen werden er ook twee kansen voor Goots genoteerd en knalde De Pauw tegen de binnenkant van de paal.
Het eerste West-Vlaamse gevaar werd pas na zesentwintig minuten opgemerkt. Mechelen domineerde de eerste helft maar kreeg het na dertig minuten steeds moeilijker.

In de tweede helft was het terug het zelfde scenario. Al het initiatief moest van thuisploeg komen en de bezoekers leken blij met één punt.
Maar de aanpak van de thuisploeg loonde, rustig opbouwen en af en toe versnellen. Goots trapt op doel, maar zijn shot wordt door een Torhoutse verdediger met de hand van de lijn gehaald. Deze bal komt in de voeten van Thijs en die twijfelt niet,1-0. Of toch niet, Verbist besliste anders. Doelpunt afgekeurd voor handspel maar geen kaart? De penalty van Goots werd mooi in de hoek gelegd en alsnog de verdiende voorsprong voor KV.
Achter de Kazerne ontploft en ook de spelers voelen dat er meer in zit. Nog geen vijf minuten later geraakt Igwe net niet bij een voorzet en net daarna wordt de bal in extremisch nog van de lijn gehaald.
KV blijft vechten voor elke bal maar geraakt niet voorbij de Torhoutse goalie. Tot in de 75ste minuut, Goots, Igwe en Thijs glippen door de buitenspel val. Goots komt alleen voor de doelman, links van hem staat Igwe die enkel hoeft te verlengen.Maar Goots zou Goots niet zijn als hij niet zelf probeerde, 2-0.

Na deze goal kwam Torhout terug iets meer in de wedstrijd en kon af en toe dreigen via de counter. Maar niet genoeg om aanspraak te maken op de aansluitingstreffer.
Mechelen kwam wel nog één maal gevaarlijk uit de hoek via alweer Thijs en Igwe, maar deze laatste geraakt net niet bij de voorzet.

KV Mechelen komt op deze manier terug wat dichter bij de top en staat nu op vijf punten van leider Torhout.