Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
Glansloze overwinning brengt KVM in top 3
Truyens Himke

KV Mechelen won met 4-1 van Racing Waregem. In een glansloze eerste helft kon Peeters Malinwa op voorsprong brengen. In een betere tweede periode scoorden De Pauw, Thijs en Goots. Devos scoorde ondertussen nog tegen.

Met een aangepast elftal begon Malinwa de terugronde van de waarheid. De ambities bleven tijdens de winterstop Achter de Kazerne dezelfde en dat betekent torenhoge verwachtingen en op het einde van de rit de titel. Winst tegen de elfde uit het klassement, KRC Waregem, was dan ook de enige aangewezen optie. Trainer Rik Vande Velde moest een onuitgegeven verdediging in elkaar knutselen door de schorsing van zowel Serbest als Verlinden. Van Briel en Peytier speelden centraal achterin, Van Belle bleef op de linksachter en De Pauw mocht de rechtsback gaan bevolken. Beide ploegen namen in de aanvangsfase een afwachtende houding aan, al legde KVM de beste acties op de mat. Na tien minuten kapte Goots zich op de rand van het strafschopgebied knap vrij, maar zijn bal ging net naast de verste paal. Enkele minuten later schoot Verheyden vanop 18 meter. De West-Vlaamse doelman Henneman toonde zich bij de pinken. De wedstrijd kwam echter niet op gang. Ook de thuisploeg loste de verwachtingen niet in. Een inspiratieloos voetballend KVM kon het bezoekende doel niet bedreigen. Malinwa had na 22 minuten spelen wel het geluk aan zijn zijde toen Tom Peeters een geloste bal van Henneman tegen de netten kon werken. Deze laatste protesteerde uitvoerig bij scheidsrechter Yves Muyle voor een zogenaamde voorafgaande fout van Igwe. De man in het zwart keurde het doelpunt goed en KVM stond 1-0 voor. Maar ook de openingsgoal kon de rest van het wedstrijdverloop niet openbreken. Beide ploegen bleven onzorgvuldig voetballen en zorgden voor een bijna kansloze eerste helft. Op het halfuur moest Stoops wel ingrijpen op een verre kopstoot van Houttekier. De Mechelse nummer 1 tikte de bal nog net in corner. De match had te weinig om het lijf om de aanwezige supporters te verwarmen en het bleef 1-0 bij de rust.

Bij de pauze bleef Igwe aan de kant voor Valgaerts. Deze zorgde bijna voor de 2-0, maar Henneman kon de bal van de doorgebroken Mechelse invaller gemakkelijk onschadelijk maken. In de tweede periode zat er alvast meer in dan in de eerste 45 minuten. Niet dat de beide elftallen oogstrelend voetbal boden, integendeel, maar er kwamen wel kansen. Een kopbal van Peeters belandde naast, terwijl aan de overkant Stoops in extremis de gelijkmaker kon verijdelen. 64 minuten ver, mocht De Pauw oprukken totop zoĆ¢ā‚¬ā„¢n 20 meter voor het doel van KRC Waregem. Hij knalde de bal enig mooi in de rechterhoek voorbij een machteloze Henneman. De thuisploeg kon echter nog altijd niet bekoren, al was de voorsprong wel verdiend. KRC Waregem probeerde wel, maar aan echte kansen kwam het niet. Twaalf minuten voor affluiten zetten Goots en Thijs samen twee West-Vlaamse verdedigers in hun hemd. Patje Boem Boem legde de bal af naar zijn spitsbroeder die makkelijk de 3-0 in het doel legde. Wat Malinwa in de vorige tachtig minuten amper, om niet te zeggen niet, lukte, ging plots wel. De thuisploeg kon een lichte druk creĆ«ren en even leek er zelfs de vierde goal van de avond in te zitten. De Pauw stuitte eerst op Henneman en op de daaropvolgende hoekschop kopte Valgaerts een metertje naast. Daarop moest Stoops aan de overzijde meteen tussenkomen. De KVM-goalie kon met de voet de bal voor een aanstormende Devos wegwerken. Even later verving Vande Velde Thijs voor Musa en dat bleek bijna een gouden zet. De Nigeriaan kon een voorzet van Valgaerts net niet in het doel deviĆ«ren. In de 84ste minuut bleek de KVM-defensie te slapen toen Tom Devos een vrijgeleide kreeg en mooi afrondde. 3-1 en de Maneblussers waren op slag weer wakker. Twee minuten voor het eindsignaal glipte Valgaerts door de buitenspelval. Hij paste perfect naar Goots die zijn achttiende van het seizoen binnenschoot en zo het sprankeltje hoop uit de bezoekende rangen haalde. 4-1, na een matige wedstrijd waarin KV Mechelen enkel op het einde zijn supporters wist te verwennen. Volgende week wacht geelrood de topper op het veld van FC Nieuwkerken Sint-Niklaas.