Stadion: Achter de Kazerne
Malinwa wint eerste duel zonder Vande Velde
Truyens Himke

Na alweer een bewogen week Achter de Kazerne breide KV een mooi vervolg aan het goede voetbal van vorige week. Deze keer werden ook de drie punten thuis gehouden.

In extremis was Jan Verlinden nog uitgevallen met een gehavende enkel, wat maakte dat Geoffrey Peytier als rechtsachter startte. Verder posteerde Zivica Kanacki Dirk Huysmans op de linkerflank. Diezelfde Huysmans tekende meteen voor de eerste kans van de wedstrijd: zijn kopbal op aangeven van Tom Peeters ging naast. Het zette meteen de toon voor de rest van de match, waarin Malinwa voldoende inzet betoonde en soms fris samenspel etaleerde. Na veertien minuten was het een eerste keer raak. Patrick Goots schilderde een vrije schop op het hoofd van Peytier, en die knikte binnen: 1-0. Even later was bezoekende doelman Nicolas Denys attent op een schot uit de tweede lijn van Bert Dhont.

KV, met langs de zijlijn een gretig gesticulerende en druk dirigerende Kanacki, kon aardig drukken tegen een potig verdedigend Maldegem dat vooral rekende op haar twee snelle jongens vooraan. Het werd even heet in het strafschopgebied van Kurt Stoops toen de bal in de eenentwintigste minuut na wat geharrewar in de verdediging op de paal belandde. Op het half uur liet Huysmans, sterk aanwezig op de linkerflank, een schotje noteren waarmee Denys echter weinig moeite had. Negen minuten later werd het vuur terug aan de lont gestoken: Dhont kon al vallend de bal nog doortikken naar Goots, en die werkte beheerst af. In de laatste minuut van de eerste helft speelde Steven De Pauw Goots aan, de Mechelse goalgetter legde op zijn beurt af naar Tom Peeters, en die zette de 3-0 op het bord. Een sterk KV Mechelen kon met een geruststellende voorsprong de kleedkamer in. In de tweede helft hield de Mechelse druk aan. Malinwa controleerde betrekkelijk rustig, tikte af en toe een originele combinatie bij elkaar en kreeg nog enkele mogelijkheden. Maldegem probeerde wel om er voetballend uit te komen, maar meer dan wat halve kansjes leverde dat niet op. KV dreigde in het begin van de tweede periode met schoten van De Pauw (op de doelman) en Ive Thijs (naast). In de vierenvijftigste minuut zette Huysmans een gewiekste 1-2 op met De Pauw, maar de deviatie van de ex-GBA'er ging naast. Enkele minuten later waagde Goots nog eens zijn kans na fraai samenspel van Wesley Van Belle en Huysmans, maar het schot zeilde naast. Opnieuw Goots op het uur: op passing van Peeters besloot hij voorlangs. In de vierenzeventigste minuut werd Huysmans net buiten de zestien gehaakt. De vrije trap van -ja, het wordt een beetje saai-Goots draaide net naast de kruising.

Een smetje op het geelrode blazoen kwam er dan uiteindelijk toch. Op vijf minuten van het laatste fluitsignaal kon Lionel Nkunku profiteren van een onzorgvuldigheid in de Mechelse verdediging en zo de eerreddende treffer voor Maldegem op de bordjes zetten. De Malinwasupporters kregen echter weinig tijd om te sakkeren: in de op één na laatste minuut besloot Simon Valgaerts (ingevallen voor Dhont) een verkwikkend wandelingetje te ondernemen zonder zich daarbij een barst aan te trekken van middenveld en verdediging van Maldegem. Na zijn indrukwekkende rush deponeerde Valgaerts de bal bij Goots, en die legde de eindstand vast: 4-1. Totnogtoe was het seizoen voor KV Mechelen wisselvalliger dan de herfst van 1957. Met deze overwinning, en ook het goede voetbal van vorige week in het achterhoofd, lijkt de hemel echter op te klaren. Wordt het dan toch een hartverwarmende lente Achter de Kazerne?

KV Mechelen: Kurt Stoops, Semih Osman Serbest, Bert Dhont (84’ Simon Valgaerts), Steven De Pauw, Bart Van Zundert, Patrick Goots (89’ Ewen Verheyden), Yve Thijs, Dirk Huysmans (87’ Luiz Carlos de Brida), Wesley Vanbelle, Geoffrey Peytier, Tom Peeters
Maldegem: Nicolas De Nijs, Nico Blondeel, Gunther Verslype, Pascal Smessaert, Joeri Sabbe (45’ Marc Minnaert ), Kurt De Decker, Donna N'Kunku, David Welvaert, Sam De Meester, Dimitri Delporte, Hendrik Reynaert
Doelpunten: 14’ Peytier( 1-0), 39’ en 89’ Goots (2-0 en 4-1), 45’ Peeters (3-0) en 85’ N’Kunku (3-1)
Scheidsrechter: Marc Goudeseune
Lijnrechters: Danny Vanderhoven en Tony Simons