Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Achter de Kazerne
Makkelijke overwinning voor KV Mechelen
Bart Hermans

KV Mechelen was zaterdagavond een maatje te groot voor KSK Wevelgem City. Met doelpunten van Serbest, Goots en Huysmans werd het 3-0 Achter De Kazerne.

Er waren twee wijzigingen bij KV Mechelen in vergelijking met de vorige wedstrijd: Serbest in plaats van Ben Van Briel en  Dirk Huysmans in plaats van de gekwetste Steven Ribus. Het begon goed voor KVM met Thijs die tweemaal dicht bij de openingtreffer was. In de vierde minuut schoot de nummer 14 van Mechelen al op doel maar de vuisten van Patrick De Vlaemynck brachten redding. Er was eventjes later veel remoer want het hele stadion behalve de scheidsrechter had een handsbal in de zestien gezien! Verder viel er niet veel te beleven het eerste halfuur. Mechelen drukte wel maar de laatste pass mislukte altijd. In de achtendertigste minuut was het dan toch raak : Op een vrije trap van Goots kon Serbest binnenkoppen. Vlak daarna werd het bijna 1-1 via Staelens maar een goed uitgekomen Stoops kon dit voorkomen.

Na de rust kwam Wevelgem opzetten, eerst belandde een kopbal op Stoops en even later strandde een lobbal op de lat. De bezoekende doelman had veel moeite met een schot van Van Zundert. In de achtenvijftigste minuut floot de scheidsrechter een penalty na een fout op Steven De Pauw. Goots zette de strafschap om , 2-0. In de 63ste minuut was het bijna 3-0 nadat een schot van De Pauw net buiten het kader strandde.  De Geel-roden gingen op hun lauweren rusten en Wevelgem kwam terug in de wedstrijd, bijna werd het 3-1 toen Van Zundert terugkopte naar Stoops, deze had een schitterend redding nodig om de owngoal te vermijden. Een minuut voor het laatste fluitsignaal werd het dan toch nog 3-0. Dirk Huysmans glipt door de buitenspelval en legde de bal mooi achter Vlamynck. In de toegevoegde tijd liet invaller Viola de eerredder nog liggen.
Met deze overwinning blijft Mechelen op 4 punten van de leiders Kappelen en Denderhoutem. De maneblussers hebben nog wel de wedstrijd tegen Sporting West ( op 6 maart ) tegoed!