rcmRC Mechelen
kvmKV Mechelen
Datum: 03/04/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
Malinwa wint geladen derby
Truyens Himke
| 0 reacties
Malinwa wint geladen derby
Foto: © SC

Met de zon hoog boven de grasmat en een zachte bries is het de uitstekende zondag om met een pils in de hand het voetbal stadion te betreden. Doe daar nog een super geladen derby strijd bij en het is kortom perfect. Racing Mechelen – KV Mechelen wordt exact om 15 uur op gang gefloten.
 
De sfeer is al ver buiten het stadion op te snuiven, de Mechelse ring ondervind verkeershinder en de politie is massaal aanwezig. Niets is aan het toeval overgelaten, de strijd om de titel “ploeg van’t stad” is niet zomaar een strijd. Iedere Mechelse voetbal fanaat leeft reeds dagen naar dit moment toe.
 
De wedstrijd net op gang gefloten onder een hels lawaai komt direct in handen van een gretig KVM. De geelrode voeren de druk op en laten de Racing defensie zien wat een pot voetbal betekend. Reeds in de eerste minuut krijgt Malinwa een hoekschop via Steven Ribus, drie minuten later kan ook de vrijschop van kanon “Boem Boem” niet het verschil maken.
Maar in de zesde minuut is het raak, een flater van je welste en Thijs op de juiste plek, 0-1. Het stadion omploft, al wat geel en rood ziet feest de andere balen. Een streling voor het oog, dit belooft een namiddag te worden om je vingers van af te likken.
Maar het beloofde lijkt spijtig genoeg niet waar, de druk gaat van de ketel. Zowel Malinwa als Racing proberen maar tot echt gevaar komt het niet. Tot in de 27ste minuut Racing met een mooie lobbal doelwachter Verelst in de wind zet. Wat echter niet geweten was, is dat de lijnrechter reeds enkele seconden met de hand in de lucht stond voor buitenspel.
Beide ploegen proberen nog maar zonder resultaat.
 
Na de koffie en kort intermezzo van een RCM supporter gaat de wedstrijd terug van start. En alweer is het KV dat het roer in handen neemt. Net als in de eerste helft een hoekschop van het nummer elf, Steven Ribus, zonder enig resultaat.
De zon staat nog steeds te branden en zo ook het stadion, beide clans ruiken een kans en hopen op de zege. Al moet gezegd worden dat KVM heer en meester is van de wedstrijd en dit werkt op het gemoed van enkele RCM sups. Waarvoor gevreesd werd, wordt realiteit. Net  onder onze neus ontstaan kleine rellen in het vak van RCM. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat de Patje Boem Boem met de bal aan de haal en legt deze in de verste hoek van David Meuls goal, 0-2. Reden genoeg voor een ruige opstand en het stil leggen van de wedstrijd tot gevolg.
 
Heras hekken, beton blokken, volle flessen frisdrank, … vliegen over het hek op het veld. Witgroen probeert op alle mogelijke manieren om het veld te betreden en deinst niet terug om het eigen stadion hier voor te vernielen. Reclame panelen gaan tegen de grond en draad wordt verscheurd. Politie snelt ter plaatse en hoopt alsnog de gemoederen te bedaren met behulp van enkele RCM spelers, niets helpt. Zelf de peperspray mist het gewenste effect.
Normaal is het dertig minuten wachten alvorens de wedstrijd definitief af te fluiten, maar 15 minuten na het eerste incident is iedereen het erover eens dat er geen beterschap zit aan te komen.
 
Malinwa wint met 0-2, of 0-5, de geladen derby strijd en komt dankzij het punten verlies van Cappellen op de eerste stek. Het beloofd nog een spectaculair einde te worden.

KV Mechelen:
Verelst, Verlinden, Serbest, Dhont, De Pauw, Vanzundert, Goots, Ribus, Thys, Peytier, Peeters.
Op de bank: Stoops, Van Briel, Valgaerts, Van Belle.

Racing Mechelen:
Meul, Depree, Deraeve, Janssens, Sluyts, Hermans, Mannaert, Nechelput, Sleven, Vandeput, Scheers.
Op de bank: Goevaerts, Slachmuylders, Elsen, Mertens.