Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Florent Beeckmanstadion
KV Mechelen wint van FC Denderleeuw...
ANN DE PLECKER

Gisteren was er heel wat volk in Denderleeuw, want FCD speelde tegen KV Mechelen. Een prachtige sfeer, een heus voetbalfeest! Maar er stond heel veel op het spel. Cappellen speelde zaterdagavond gelijk Racing Mechelen, dus winst tegen FCD kon KV Mechelen een 2 punten voorsprong bezorgen.

De wedstrijd begint onder luid gezang, veel sfeer en veel hoop! Kan FCD punten afnemen van KV Mechelen? Iedereen kijkt uit naar deze wedstrijd. We zijn nog maar net begonnen of KV Mechelen begint aan de aanval, na enkele minuten wordt Deldaele geklopt. Een afstandsschot door Peeters beland in de netten.

Reeds een kwartier ver in de wedstrijd wordt Koen Persoons getackled en hij wordt per draagberrie aan de kant gebracht. Het wordt snel duidelijk dat Koen Persoons niet meer op het veld zal komen. Hij wordt onmiddellijk vervangen door Kenny Verhoeven. Blijkbaar dus toch niet zo onschuldig zoals de scheidsrechter aanvankelijk dacht. Het leverde geen gele kaart op voor de Mechelse ploeg.

In de 23' doet Goots iets wat ook in Mechelen hebben gezien. Hij laat zich vallen in het strafschopgebied. Deze keer trapt de scheidsrechter er echter niet in. Verder spelen is de boodschap! FCD begint meer in de wedstrijd te komen. Ze kunnen meer en meer de bal onder controle houden. De aanvallers van Mechelen moeten rekenen op hun verdediging. We zijn in de 29' beland. Hoekschop voor KVM. Patrick Goots trapt deze mooi tot in de 16-meter. Dhont kopt de bal mooi binnen. 0-2 zal de ruststand worden. Een confortabele situatie voor de KV. Vlak voor het einde van deze speelhelft krijgt Mechelen de laatste kans, een hoekschop eindigt bij Goots, maar die had niet op Peter Deldaele gerekend, die de bal wegbokst.

Het begin van de 2e helft kan niet beter zijn. Emmanuel Massaux krijgt DE kans van de wedstrijd, maar de bal beland op de paal! Het valt op dat in de tweede helft FCD sterker wordt en dat de Mechelenaars het moeilijker krijgen doorheen de Denderleeuwse verdediging te breken. Twintig minuten voor affluiten krijgt Pascal De Vreeze nogmaals de kans het beste van zichzelf te geven ter vervanging van Dimi Wellens. Wouter Degroote krijgt in de 71' zijn 2e gele kaart van het seizoen na een fout op Van Zundert. In de 75' gaat Goots richting doel, een open kans, de bal gaat over het doel. Hierna begint FCD steeds sterker te spelen. Van Belle maakt een fout, de bal komt bij FCD terecht en Dave Van Waes kan de aansluitingstreffer op het scorebord zetten. (1-2)

De laatste minuten wordt het warm onder de voeten van de KVM'ers, maar liefst in de 88' trapt De Groote een harde bal richting doel. De bal gaat net naast! Helaas voor de enthousiaste FCD fans MET Topfun, de gelijkmaker volgt niet. Op de counter volgt nog een 3e en laatste goal voor KV Mechelen. Goots vergroot de overwinning. De wedstrijd is heel sportief verlopen. Er werd gezongen in het Florent Beeckman Stadion, langs de beide ploegen! Voetbal was vandaag zeker en vast een feest...

Na de wedstrijd volgden we de pers-babbel van Jean-Pierre en Kanacki...

Vande Velde: "Het eerste kwartier van de wedstrijd betoonden we een teveel aan respect voor KV Mechelen. Mijn jongens waren nogal geïmponeerd door de omstandigheden en lieten Malinwa al te zeer komen. Ergens is dat wel begrijpelijk natuurlijk: het is uitzonderlijk voor ons om te spelen in een stadion met 2000 dolenthousiaste supporters van de tegenstander. Bij de twee doelpunten van KV in de eerste helft gaan we in de fout, vind ik. Bij het eerste zijn we te laks in het uitverdedigen – die bal had al lang ontzet moeten zijn voor Tom Peeters erbij kon. Bij de tweede goal signaleer ik een dekkingsfout. Bert Dhont kon ongehinderd koppen! Maar goed, ik wist op voorhand dat zulke partijen altijd beslist worden door details. En KV is uiteindelijk de verdiende winnaar, dat kan ik alleen maar beamen. Ik wil trouwens niet te negatief klinken. Ik ben best tevreden over de prestatie van Denderleeuw. Zeker in de tweede helft hebben we driftig gejaagd op de aansluitingstreffer. Op het einde speelden we met slechts drie mensen achteraan. Ik kan mijn groep alvast niét verwijten er niet alles aan gedaan te hebben. Er was inzet te over en ik denk niet dat de supporters met een zuur gevoel naar huis gaan.”

Kanacki:"Het elftal van Jean Pierre Vande Velde was één van de betere ploegen waar we dit jaar op gestoten zijn. Denderleeuw voelde zich niet te beroerd om mee te voetballen en ging vrank en vrij zijn kans. Daar heb ik veel respect voor. Ik wens hen heel veel succes in de eindronde."

Ploegopstelling FCD : Deldaele, Wellens (70' De Vreeze), De Mol, De Petter, Van Geem, Geeroms, Franck, Van Waes, Van Steenberghe (46' Massaux), Persoons (31' Verhoeven) & Degroote.

Ploegopstelling KVM : Verelst, Verlinden, Serbest (71' Peytier), Van Briel, DHont, Van Zundert, Goots, Valgaerts (67' Verheyden), Thys, Coppens (76' Van Belle) & Peeters.

Gele kaarten : Kevin Franck, Wouter Degroote

BRON: OFFICIELE WEBSITE FC DENDERLEEUW EH