kvmKV Mechelen
Lyra-Lierse
Datum: 01/05/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen naar tweede klasse (uitgebreid verslag)
Truyens Himke
| 0 reacties
KV Mechelen naar tweede klasse (uitgebreid verslag)
Foto: © SC

Na het laatste fluitsignaal staat er een verdiende 4-0 op het scorebord maar blijft het muisstil Achter de Kazerne, al heel de wedstrijd luisteren honderden supporters via Radio Reflex naar de wedstrijd Denderleeuw – Cappellen. Nog vier minuten moet er worden gespeeld met een 0-0 tussenstand, niks voor hartpatiënten. Bart Van Zundert omschreef het als de langste vier minuten uit zijn leven.
Maar tot mijlen ver kon je horen dat Denderleeuw stand heeft gehouden, ook daar het laatste fluitsignaal en 0-0. Malinwa kampioen en feest!!!
 
Twee jaar leefde alle “Kakkers” naar dit moment toe, de ontlading Achter de Kazerne was dan ook groot. Na de vereffening werd Malinwa gedwongen in derde nationale aan te treden, met deze titel kan ook dat hoofdstuk volledig worden afgesloten. Stilletjes hopen ze in Mechelen zelfs al terug van eerste nationale.
 
Nog maar net opgang gefloten mist Goots een kans die hij onder normale omstandigheden niet laat liggen. Van op links wordt de bal naar de tweede paal geslingerd maar Patje Boem Boem krijgt zijn voet er net niet tegen. Hier is het verdikt voor Lyra reeds duidelijk, Malinwa wil en moet winnen.
En lang wachten moesten we dan ook niet meer voor de 1-0 op het bord kwam te staan, Goots trapt staalhard op doel maar zijn schot treft de paal. De bal komt in de voeten van Steven Ribus die voorbrengt en Thijs de openingstreffer cadeau doet. 12 minuten gespeeld en in Denderleeuw – Cappellen nog steeds 0-0.
Malinwa speelde beheerst en bouwde rustig op, het vertrouwen was er, de twaalfde man riep uit volle borst, … 16 minuten verder lanceerde Peytier de topschutter uit derde A voor zijn 25ste goal (26ste, als je de goal op RC Mechelen meetelt) van het seizoen. Niet twijfelen en score verdubbeld.
 
En ook na de rust het zelfde spelbeeld, Lyra niet te zien en KVM overal waar de bal is. Halverwege de tweede helft wordt de wedstrijd volledig beslist, nadat eerst Goots zijn bal nog van de lijn wordt gehaald schiet KVM kapitein, Bert Dhont, de rebound tegen de netten, Denderleeuw – Cappellen nog steeds 0-0.
De ingevallen Verheyden zet negen minuten voor het einde en na zijn wissel de kers op de taart, met een mooie inswinger zet hij de netten voor de vierde keer bol.
EĂ©n team is op dat moment reeds zeker dat het volgend seizoen niet meer zal aantreden in derde, door het verlies kan Lyra niet meer weg van zijn voorlaatste stek en moet het naar vierde nationale.
 
Voor de andere zekerheid was het nog even wachten naar de uitslag in Denderleeuw waar op die moment de deklat al zwaar onder vuur heeft gestaan en Cisse Severeyns van zijn “eeuwig tweede” statuut afwil. Maar het mocht niet zijn voor ex-spits van KV Mechelen, 0-0 staat er na 90 minuten op het scheidsrechterblad. KV Mechelen eerste, Cappellen en Severeyns tweede, Lyra voorlaatste.
 
KV Mechelen: Verelst, Peytier (70’ Verlinden), Van Zundert, Van Briel, Serbest (72’ Verheyden, Coppens (65’ Valgaerts), Dhont, Peeters, Ribus, Thijs en Goots
Lyra: Claes, Mariën (58’ Hendrickx), Broothaers, Van Hoof, Ory, De Grootte, Bormans, Thijs (73’ Pelckmans), Janssens, Joos (46’ Leemans) en Jacobs
Doelpunten: 12’ Thijs 1-0, 28’ Goots 2-0, 65’ Dhont 3-0 en 81’ Verheyden 4-0
Scheidsrechter: Kasprzak
Toeschouwers: 9000