Datum: 04/09/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen wint eenvoudig eerste wedstrijd
Jorg Keldermans
| 0 reacties
Cappellen wint eenvoudig eerste wedstrijd
Foto: © SC

De thuisploeg overklaste de tegenstander in alle geledingen en de cijfers waren alleszins overdreven. Wetteren kon in negentig minuten slechts één doelgerichte poging noteren en had geen verhaal tegen het Cappellens overwicht. Na de eerste speeldag staat Cappellen samen met Turnhout, Dender en het verrassende Waregem aan de leiding.

Van bij aanvang nam Cappellen de wedstrijd in handen. Nog voor de eerste minuut vervolledigd was, zag Meeusen een kopbal van de lijn gekeerd worden. Tijdens de eerste periode was er doorlopend Cappellens initiatief en balbezit. De bezoekers, met Schockaert en Wijckaert op de bank, stelden daar vooral verdedigend werk en tijdrekken tegenover. Kansen waren schaars, maar net voor de drankpauze bereikte De Keyser Devic op links en Severeyns kopte de precieze voorzet tegen de touwen.

Cappellen bleef ook na de korte onderbreking de wet dicteren. Op een voorzet van Meeusen werd Severeyns door Meuleman tegen de vlakte getrokken, maar de voormalige Rode Duivel liet de kans vanop elf meter onbenut. Wetteren trachtte de bakens te verzetten, maar kwam niet in de buurt van Ferket. Aan de overzijde strandde een voorzet-schot van Devic op de bovenkant van de lat. Enkele minuten later gleed Severeyns langs zijn vaste bewaker en schotelde Devic de 2-0 voor. Slechts in de slotfase kon Wetteren een eerste keer het Cappellense doel bedreigen. Het schot van Steven Maes werd gepakt door Ferket.

Na de pauze kwamen de bezoekers aanvallender voor de dag. De ingevallen Wijckaert zag een schot net over gaan. Aan de overzijde kon Meeusen door het cetrum op wandel gaan, maar de rechtshalf kraakte zijn schot. Wetteren reageerde via Steven Maes, die in de vlucht over besloot. Cappellen controleerde de partij en nam weinig risico's. Schollaert had het lastig met een harde vrije trap van Devic en Wim Vermeerschen pakte op vijf minuten tijd twee keer geel.

In de slotfase demonstreerde Cappellen het meesterchap. Severeyns ontsnapte aan de buitenspelval en Stevens kon de 3-0 eenvoudig binnen leggen. In de slotminuut zetten Devic en Severeyns een actie op. Da Silva schoot eerst voorlangs, maar Severeyns bracht de bal opnieuw bij de Braziliaanse Belg, die zo de 4-0 eindcijfers vastlegde.

Cappellen FC: Ferket; Mücher, Van Der Linden, De Keyser, Geeraerts (70' Chergui); Meeusen, Kortland, Da Silva, Devic; Severeyns en Stevens.

Wetteren: R. Schollaert; Mestdagh (46' Schockaert (74' Q. Schollaert)), De geyter, Desmet, Vermeerschen; Van Laere, P. Maes (46' Wijckaert), Meuleman, Shyselinck; S. Maes en Reyns.

Doelpunten: 23' Severeyns 1-0, 38' Devic 2-0, 83' Stevens 3-0 en 90' Da Silva 4-0.

Geel: Steven Maes, Van Der Linden en Vermeerschen

Rood: 75' Vermeerschen (2 keer geel)