Stadion: Gemeentelijk Sportstadion Diegem
Minst voetballende ploeg mag zegevieren
Niko Van Eeckhout

Maldegem-coach Johan Ballegeer had met het oog op de match tegen Diegem Sport enkele wijzigingen doorgevoerd t.o.v. de laatste partij tegen Waregem.
Jurgen Defever stond onder de lat tenkoste van Davy Braeckman. Smessaert, Madou en Verslype vielen uit de kern, Annicaert moest op de bank plaatsnemen.
Blondeel en Bulens startten in de basis samen met De Maesschalck en Van Waes die terugkwamen na een weekje schorsing.

Diegem Sport kwam het best uit de startblokken. Na 10 minuten werd het even warm voor het doel van Defever maar het schot ging net over de dwarsligger.
KSK Maldegem probeerde daarna het spel naar zich toe te trekken, Diegem drong niet aan en speelde met veel mensen achter de bal.
KSK Maldegem kwam 3 maal tot schieten. De beste kans was in de laatste minuut van die eerste helft. De bal werd mooi teruggelegd tot bij Alexander Morel, maar deze besluit onbesuist over het doel van Malfait.

De tweede helft was een kopie van de eerste.
Een snelle kans voor de thuisploeg via De Schepper, maar zijn schot raakte niet verder dan de hakken van een verdediger.
KSK Maldegem probeerde net als in de eerste helft het spel te maken, maar het ontbrak aan creativiteit om voor echt gevaar te zorgen en afstand te nemen van de Brusselaars.
Het was daarentegen Diegem dat net voor het half uur gevaarlijk was, maar de vrije trap ging voorlangs.
Een kwartier voor tijd was er tumult op de Maldegemse bank. Annicaert werd op weg naar doel foutief afgestopt in de zestien van Diegem, maar de zwak fluitende Beaujean zag er geen graten in.
Enkele minuten later had ook Diegem graag een penalty opgeëist, maar Beaujean liet al dan niet terecht verderspelen.
De wedstrijd leek op een 0-0 stand te gaan eindigen, wat een terechte uitslag was geweest, maar de thuisploeg besliste daar 5 minuten voor tijd anders over. De ingevallen Tarik Mouloua zette Diegem op rozen.

De 1-0 stand bleef op het bord en de thuisploeg werd ten onrechte beloond met 3 punten. Maldegem speelde geen sterke partij, maar had toch de wil om te voetballen. Iets wat niet kon gezegd worden van de thuisploeg.
Door dit verlies moet Maldegem volgende week winnen van Eendracht Aalst. Blondeel en Sabbe zullen er alvast niet bij zijn, zij pakten een derde gele kaart.