Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Cappellenaars halen zwaar uit
Jorg Keldermans

Bij het laatste geklasseerde Rupel-Boom haalde Cappellen het met duidelijke 0-4-cijfers. Zonder Meeusen die woensdag geopereerd wordt aan de meniscus snelde Cappellen in de slotfase van de eerste helft naar een veilige voorsprong die het na de pauze verder uitdiepte.

Bij geel-rood verscheen Kurt Rombouts voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Nico Van Der Linden was voldoende hersteld van zijn klaplong en nam plaats op de bank. In de openingsfase kon Rupel-Boom het tempo van de bezoekers volgen, maar gaandeweg nam Cappellen het initiatief. Te weinig diepgang zorgde in het eerste half uur voor één echte kans. Geeraerts zag een kopbal gekeerd op de lijn.

In het derde kwartier schoof De Roover Da Siva naar het centrum, waardoor Delcour op de rechterflank kwam. Meteen stuurde Dekkers na een betiwte vrije trap Severeyns diep en diens voorzet werd door Devic feilloos afgewerkt. Diezelfde Devic werd even later door Schoenmaekers diep gestuurd waardoor het meteen 0-2 stond. Engelborghs moest op slag van rust Severeyns van een derde doelpunt houden.

Na rust bleef Cappellen de kans bij elkaar voetballen, maar nonchalance in de afwerking zorgde ervoor dat de score geen dramatische gevolgen aannam voor de thuisploeg. Dekkers rolde iets na het uur de verdediging op en bracht knap de 0-3 op het bord. In de slotfase dikte Severeyns nog verder aan tot 0-4.

Door de zege blijft Cappellen op drie punten van leider Waregem die volgende zaterdag te gast zijn in het Jos Van Wellenstadion voor de absolute topper van de veertiende speeldag.

Cappellen FC: Ferket, Dekkers, De Keyser, Rombouts (80' Van Der Linden), Geeraerts; Delcour (75' Chergui), Kortland, Da Silva, Devic; Severeyns en Schoenmaekers

Doelpunten: 38' en 40' Devic 0-1 en 0-2, 63' Dekkers 0-3 en 82' Severeyns 0-4.