Cappellen
KRC Waregem
Datum: 10/12/2005 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Leiders nemen punt huiswaarts
Jan Van Looy
| 0 reacties
Leiders nemen punt huiswaarts
Foto: © SC

Leider Waregem behaalde in het Jos Van Wellenstadion veel meer dan het verdiende. Waregem wachtte gedurende de volledige wedstrijd aan de eigen rechthoek en dacht slechts sporadisch aan aanvallen. Het gejuich om het behaalde punt werd dan ook op gefluit van het thuispubliek onthaald. Cappellen kon haar kansen niet omzetten in doelpunten.

Beide ploegen kwamen gehandicapt aan de aftrap. Waregem miste drie geschorste spelers en moest bovendien De Vos en De Tollenaere geblesseerd aan de kant laten. Cappellen moest eveneens drie belangrijke pionnen missen. In de eerste periode had de thuisploeg doorlopen initiatief, maar de dubbele afweergordel van Waregem verhinderde uitgespeelde kansen. Schoenmaekers werd aan de tweede paal voldoende gehinderd door Vergote zodat zijn kopbal naast ging. Waregem kon in de eerste helft slechts één keer dreigen. Een vrije trap van Vervelghe werd door Dupont in de handen van Ferket gekopt.

In de slotfase van de eerste helft kwam Waregem niet meer van het eigen doel weg. Een schotje van de bedrijvige Da Silva werd door Vergote gestopt en een vrije trap van De Keyser ging naast.

In de aanvangsminuten van de tweede helft kwamen de bezoekers dan toch eens uit de ego-stelling, maar alleen toen Ferket een interceptie miste kon Dupont eens dreigen; de lob ging echter naast. Severeyns besloot net over op aangeven van Delcour en Vergote moest de doorgebroken Da Silva van de openingstreffer houden. Pas in de laatste tien minuten kon Cappellen makkelijker door de verdedigingsgordel breken. Vergote pakte makkelijk een schot van Chergui en Schoenmaekers miste zijn controle om de Waregemse doelman te verrassen. De Keyser trapte een vrije trap naast en Vergote pakte ene bal van Devic. De laatste kans werd door Schoenmaekers naast geschoten.