turTurnhout KV
rupRupel Boom
Bruno Versavel (pen) 45'
1-0
1-1
2-1
Datum: 17/12/2005 20:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stadspark Turnhout
Turnhout wint thuis nipt van Rupel-Boom
Jan Van Looy
| 0 reacties
Turnhout wint thuis nipt van Rupel-Boom
Foto: © SC

KVT heeft met veel moeite de thuismatch tegen hekkensluiter Rupel Boom gewonnen. Versavel maakte het verschil.

Turnhout versierde de eerste kansjes. Claes brak door en Arouna kreeg tot twee keer toe een mooie schietkans maar een attente Engelborghs wist de nul te houden. Ook de hekkensluiter kreeg onverwachts een kans maar het schot van Raf Peeters, zoon van trainer Raoul, spatte via de vingertoppen van Horsten op de paal uiteen.

Dank zij een uitstekende bezoekende doelman bleef het lang een scoreloze wedstrijd. Eerst hield hij een afstandschot van Versavel uit de rechterbenedenhoek en even later wist hij een goede poging van Loyens te keren. Versavel ging nog even op wandel maar een verdediger zat hem te dicht op de huid. Het snelle schot strandde alweer op Engelborghs. Loyens, die regelmatig mee naar voor trok, kopte een bal goed naar de grond en Ronge kon enkel via zijn hand onheil voorkomen. Een zeer goed leidende Vanhecke wees naar de stip. Versavel nam alweer zijn verantwoordelijkheid en trapte binnen. Dit keer ging de bal wel niet door het net.

Toen de goed ingevallen debutant, Richard van Rijn zich op voorzet van Diensi mooi vrij speelde leek het lot beslecht maar de Nederlander vond alweer Engelborghss op zijn weg. Met nog amper 4’ te spelen gebeurde het onwaarschijnlijke. Rupel Boom bleef beuken en plots kon de ingevallen Bousba de steenbakkers op gelijke hoogte brengen. Er hingen donkere sportieve wolken boven het Stadspark.

Gelukkig is er bij KVT nog een speler die het verschil kan maken. Versavel ging aan de haal met de bal dicht bij zijn voet en kon enkel foutief gestopt worden. De ultieme vrije trap die KVT kreeg, zou over winst of verlies kunnen beslissen. Van Hemert was zo slim om over de bal te lopen en de kapitein zelve de kans te geven om te trappen. Versavel deed dat fenomenaal. Een mooie krul in de kruising. Overigens zijn achtste van het seizoen!

In de slotseconden had Versavel nog een ingeving maar Engelborghs kon de lob nog net tegen de dwarsligger tikken. Een tweede thuiszege die volledig op conto van Versavel mag geschreven worden.