Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Breeven
Bornem verliest met forfaitcijfers
Stefan Meskens

De 14 dagen eerder wegens te veel sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd van KSV Bornem tegen Standaard Wetteren moest absoluut gewonnen worden door de Breevenploeg. In geval van verlies zou er niet alleen een kloof van respectievelijk 3 en 6 punten gapen met de nummers 14 en 13 in de rangschikking, maar ook voor het morele front mocht dan het ergste gevreesd worden. Helaas: lang hebben de Bornemse fans zich geen illusies kunnen maken. Na 10 minuten was de wedstrijd al gespeeld, toen bezoeker Reyns meteen de eerste doelkans benutte. Wetteren moest nog lang wachten op de beslissende 0-2, want eerder kreeg het nog een paar goede scoremogelijkheden.

Enkel in de 34ste minuut ging er enige dreiging uit van Bornem, toen Muswamba door de Wetterse verdediging slalomde, maar de afwerking eens te meer te wensen over liet. Ook drie wissels na de pauze konden niets aan het spelbeeld veranderen. De bezoekers liepen met de regelmaat van een klok steeds verder weg van Bornem. Al kwamen Da Silva en De Keyser in het wedstrijdslot nog dicht bij een ‘eerredder’, toch was de forfaitscore nauwelijks overdreven. Het was met voorsprong de slechtste wedstrijd van het seizoen die Bornem speelde, en de vraag is: hoe moet hier tegen zaterdagavond nog een slagvaardig team van gemaakt worden?

Doelpunten: 10’ Reyns, 37’ De Geyter, 62’ Schockaert, 67’ Ghyselinck, 87’ Van Driessche