Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen verdiende meer tegen St-Niklaas
Steven Bologne

Het Jos Van Wellenstadion was zaterdagavond het decor voor de topper van de 22e speeldag in derde klasse A. Cappellen ontving zijn zwarte beest FCN Sint-Niklaas. De partij werd een aangenaam kijkstuk, de eerste helft ging gelijk op, de tweede helft was voor Cappellen dat uiteindelijk aanspraak mocht maken op de drie punten.

De partij was nog maar net op gang gefloten of wie anders dan Cisse Severeyns liet van zich horen. Een strakke voorzet van Severeyns ging voorbij iedereen, Augusto Da Silva kreeg de bal voor de voeten maar was te verrast om te kunnen besluiten. Aan de overkant liep Mohamed Belfassi bijna met de bal in doel, Johan Mücher kon de bal nog net voor de doellijn wegwerken. Op het kwartier bediende Severeyns zijn ploegmaat Vladan Devic, die schoot via het been van Kenneth Blomme in het zijnet. De wedstrijd ging vlot over en weer met stevige duels, een prima leidende Philip Vermeire hield de partij moeiteloos onder controle.

Johan Geeraerts stuurde Severeyns de diepte in, die stifte de bal over doelman David Vleeschouwer maar botste dan tegen de doelman zodat de kans verloren ging. Aan de overkant sneed David Crv door de verdediging, doelman Wim Ferket kon nog net in hoekschop werken. Weer Cappellen en weer Severeyns, Vleesschouwer kon met de vuisten in hoekschop werken. Kort na het halfuur belande de bal in de zestien van Cappellen, niemand bij FCN slaagde erin om zijn voetje tegen de bal te plaatsen en weg kans. Drie minuten later kwamen de bezoekers toch langszij, een prima voorzet van Abdelhakim Laref op het hoofd van Belfassi; 0-1. Trainer Theo Custers vierde het doelpunt met een heel onsportief gebaar naar de thuishang. Voor de pauze kon Severeyns nog twee keer dreigen evenals Laref en Crv, de 0-1 bleef echter op het bord.

Aan de rust greep trainer Bart De Roover in en wisselde Geeraerts voor Zinho Chergui. Een uitstekende zet want de balvaardige Laref raakte geen bal meer bij FCN. Devic trapte na drie minuten, in de kleine baklijn, op de rug van Kristof Taerwe. Cappellen sloeg het middenveld over en bereikte zijn aanvallers met lange ballen, alweer een goede keuze want de bezoekende defensie had het knap lastig met de spitsen van geel-rood. Sven Schoenmaekers, Severeyns en Vladan Devic kregen kans na kans, maar keer op keer liep het af op een sisser. Het was Da Silva die de verdiende gelijkmaker voorbij Vleesschouwer kon koppen op een voorzet van Severeyns; 1-1. Wat volgde was een en al thuisgevaar. Severeyns stond twee keer oog in oog met de Waaslandse goalie maar tamelde te lang om af te drukken. Vlak voor tijd werd Chergui nog overduidelijk gevloerd in de zestien, de terechte strafschop kreeg Cappellen niet zodat het zich moet tevreden stellen met één schamel puntje.

Scheidsrechter: Philip Vermeire
Geel: Johan Geeraerts en Ton Dekkers (Cappellen) – Allachi, Blomme en Malick Gaye (FCN Sint-Niklaas)
Doelpunten: ’36 Mohamed Belfassi 0-1, ’56 Augusto Da Silva 1-1

CAPPELLEN: Ferket, Kortland, Mücher, De Keyser, Geeraerts (’45 Chergui), Schoenmaekers, Da Silva, Severeyns, Meeusen, Devic en Dekkers

FCN SINT-NIKLAAS: Vleesschouwer, Malick Gaye, Blomme, Allachi, Broeckaert, Crv (‘63 Ahmet Gaye), Laref, Murat, Taerwe, Vereecken en Belfassi