Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Maurice Dewaelestadion
KSK Maldegem - FCN Sint-Niklaas 1-5
Filip Van Lijsebetten

Een verplaatsing naar, of meer nog, een wedstrijd tegen KSK Maldegem is altijd op zijn minst spannend te noemen. Reeds van in de provinciale reeksen zijn wij min of meer samen met deze ploeg opgeklommen naar 3de Nationale. Sedert enige jaren doen we het beiden in deze reeks niet onaardig en dat schept dus toch wel een band tussen de clubs.

Afgelopen zaterdag was het dus alweer zover en mochten FCN nog eens afzakken naar het Meetjesland op een koude en winderige nawinteravond.

De wedstrijd begon al goed, voor Maldegem dan toch. Na enkele minuten mocht de lokale aanhang reeds juichen, want FCN stond er in de beginfase wat verkleumd bij. Na enkele minuten mocht Annickaert dus de stand op 1-0 brengen.

Nu mogen we wel stellen dat de koude wind in de eerste helft volledig in ons nadeel zat, en dat liet zich echt wel voelen op het ook al niet zo vlakke veld. De combinaties kwamen er niet zo vlot uit als we gewoon zijn. Dat zorgde voor niet echt veel kansen en dus gingen Nieuwkerken rusten met de kleinste achterstand.

We werden vriendelijk ontvangen in de voor de gelegenheid opgetrokken container die dienst deed als receptieruimte. We konden de warme koffie en de borrel wel goed gebruiken en hoopten dat de tweede helft ons met de wind in het voordeel een ander verhaal ging brengen.

Onze gebeden werden blijkbaar verhoord. Want wat we de tweede helft zagen, was werkelijk fe-no-me-naal. FCN kwam supergemotiveerd uit de kleedkamers en schakelde meteen een versnelling hoger. Een prachtige combinatie die was ingezet door Hakim Laref werd door hemzelf ook onhoudbaar afgewerkt. 1-1 en we waren vertrokken.

De aanvalsgolven bleven aanhouden en op een doorsteekpass van Amine Belfassi werd Rachid Allachi mooi vrijgespeeld. Hij schudde nog even een versnelling uit de benen en werkte beheerst af. 1-2.

Dan was het pas echt de beurt aan onze klasbak aller tijden Amine Belfassi. Hij dropte de bal over de verdediging en vertrok met een achterstand de diepte in om zelf achter die bal te gaan. Hij nam hem mee en ging op de doelman af, en in veel gevallen weet je het dan wel. Want dan is het meestal bingo. En inderdaad, een wereldgoal alweer van Amine en het was 1-3. Wedstrijd gespeeld.

Een slechte terugspeelbal werd door Amine Belfassi onderschept en uit een zeer scherpe hoek werkte hij alweer beheerst af; 1-4. Op dat moment was Maldegem al lang een vogel voor de kat. Ze konden in de tweede helft absoluut geen vuist meer maken. Ook de wissels brachten daar geen enkele verandering in.

In de slotminuten mochten FCN als toemaatje op een wervelende tweede helft nog eens de traptechniek van Murat Akin bewonderen. Vanop 30 meter legde hij aan en ging de bal vlak in de hoek tegen de netten; 1-5 en boeken toe. Even later floot de scheidsrechter af.