Cappellen
Maldegem
Datum: 17/09/2005 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen boekt derde overwinning op rij
Jan Van Looy
| 0 reacties
Cappellen boekt derde overwinning op rij
Foto: © SC

De eerste wedstrijd onder kunstlicht was voor de thuisploeg geen gezondheidswandeling. Maldegem combineerde vlot en koos in tegenstelling tot Wetteren en Diegem voor aanvallend voetbal op de Kapelse bodem. Toch konden zij door een gebrek aan uitgespeelde kansen geen aanspraak maken op een puntendeling. Cappellen maakte het zichzelf deels moeilijk door een aantal goede kansen onbenut te laten.

Maldegem speelde van bij aanvang zijn eigen spel en de thuisploeg had het niet eenvoudig om de Oost-Vlamingen te ontwrichten. Da Silva rolde de verdediging, maar Braekman kwam gepast tussen. Op een voorzet van Geeraerts kopte Severeyns naar doel, maar opnieuw stond de bezoekende goalie paraat. Halfweg de eerste helft kon Tim De Keyser de wedstrijd openbreken. De centrale verdediger schoot een vrije trap vanop 25 meter staalhard binnen. Maldegem reageerde via een vrije trap van Reynaert die onder de lat werd weggehaald door Ferket. Even later schoot Madou vanop afstand naast. Cappellen kreeg echter de beste kansen. Severeyns trapte te zwak na een voorzet van Stevens en even later moest Braekman zijn klasse tonen op een schot van 'de Cisse'. In de slotfase van de eerste helft zag De Keyser een kopbal net overgaan.

Ook na de rust waren de eerste kansen Cappellens gekleurd. Severeyns besloot met een te zwakke stifter op aangeven van Da Silva en een verre voorzet van Mücher strandde op de lat. Braekman bracht tevens redding op een dubbele poging van Da Silva. Annicaert kreeg geel voor een duidelijke schwalbe en aan de overzijde omspeelde Stevens de doelman, maar de jonge spits besloot onbesuisd over. Maldegem claimde even later opnieuw een strafschop toen Delporte zuiver van de bal werd gezet door De Keyser, maar het doelpunt viel voor de thuisploeg. De ingevallen Dekkers zette zich knap door op de rechterflank en de wederoptredende Schoenmaekers pikte zijn doelpuntje mee.

Cappellen blijft ook na drie speeldagen zonder puntenverlies. De eerste avondwedstrijd werd echter ontsierd door de blessure van Severeyns. De spits werd met een spierscheur vervangen en is wellicht een maand out. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure van de Cappellense captain is.