Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Turnhout geeft Rupel Boom les in efficiëntie
Geert ROUSSEAU

De thuisploeg had zich duidelijk voorgenomen op een eervolle manier afscheid- samen met haar trouwe supportersschare- te nemen van derde klasse.  Trainer Peeters diende opnieuw aan het elftal te sleutelen en posteerde enigszins verrassend Poorters op het middenveld.
 Reeds  in de tweede minuut lanceerde Gloub een voorzet die door Mossi naast  doel werd besloten.  Enkele minuten later opnieuw een kans voor Rupel Boom na een doorsteekpass van Poorters.  Jammer genoeg resulteerde dit niet in een doelpunt.  Zoals zo vaak in het voetbal lukte dit bij de tegenstrever wel.  In wat gerust haar eerste ernstige doelpoging kan worden genoemd gaf Darcon een bedrijvige Jusic teveel ruimte aan de zijlijn.  Jusic maakte er gretig en dankbaar gebruik van om een voorzet af te leveren die Bruno Versavel maar simpel binnen te tikken had.  Deze 0-1 stand belette de Steenbakkers  niet verder op jacht te gaan naar een doelpunt.  Diverse kansen werden niet benut waarbij onder andere Meeusen bijzonder ongelukkig was in de afwerking.  Na een mooie een twee tussen Mossi en Schaessens besloot deze laatste op doelman Horsten.  Opnieuw werd duidelijk aangetoond waar al het ganse seizoen bij de thuisploeg het schoentje wringt: de afwerking.
Ook na de rust bleef Rupel Boom op haar elan doorgaan.  Eerst kon Gloub een voorzet van Schaessens niet succesvol met het hoofd afronden.  De daaropvolgende kans was het eindelijk wél prijs!  In wat meer dan waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in Rupelboomshirt betekende, lukte Mossi een enig mooi doelpunt.  Zijn schot ging regelrecht de winkelhaak in zodat de Turnoutgoalie geen enkel verhaal had.  Op dat ogenblik een meer dan terechte gelijkmaker.  En de thuisploeg ging verder driftig op zoek naar de winninggoal. Vooral de bezoekers grepen niet altijd naar sportieve middelen om hieraan een halt aan toe te roepen.  In amper zeven minuten  diende de ref liefst drie maal geel uit te delen.  Noch Poorters  noch Meeusen slaagden er echter in de diverse mogelijkheden succesvol af te ronden.  Vooral bij deze laatste zal de frustratie na de wedstrijd wel bijzonder hoog geweest zijn!   Een tiental minuten voor affluiten werd Rupel Boom dan definitief de adem afgesneden door niemand minder dan  Bruno Versavel.  Hij wist immers opnieuw een aanval succesvol te besluiten en deed zijn naam als Boomse kwelduivel alle eer aan op deze manier.  De meer dan moedige thuisploeg verdiende beter dan dit verlies met de kleinste cijfers maar leverde collectief zeker een prestatie  af die mocht gezien worden.