Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat
Diegem pleegt hold-up
K M

Diegem Sport heeft op een diefje de drie punten meegenomen uit Sint Niklaas. Dankzij wederom een sterke prestatie van Michaël Clepkens en de onmondigheid bij Sint Niklaas ging Diegem met 1-2 gaan winnen.

Diegem zat de eerste twintig minuten goed in de wedstrijd. De technisch erg sterke thuisploeg werd door hoge pressie ver van doel gehouden en het uitvoetballen van Diegem verliep erg netjes, zodat Sint Niklaas verplicht werd te doen wat ze het minst graag doen: lopen in balverlies. In de zevende minuut bracht Mouloua de bal, na vrijschop, scherp voor doel en Pieter Jacobs verlengde in het bereik van Tom Ytebrouck (foto). Even aannemen en Ytebrouck prikt zijn vijfde van het seizoen buiten het bereik van Willockx binnen. Naargelang de wedstrijd vorderde dreef de thuisploeg gestaag de druk op. Opnieuw kon Diegem rekenen op een erg secure doelman Clepkens toen eerst Hegelmeers door een bos van benen op doel schoot en later, rond het halfuur, Belfassi hard op doel kopte.

In de tweede speelhelft etaleerden de blauw-witten al hun talent. Diegem moest achteruit maar slaagde er wel in om de aanvalsdrift van Sint Niklaas op te vangen. Tot in de tachtigste minuut alweer een afgeblokte aanval in de voeten van Belfassi viel die uithaalde. Clepkens redde nog maar de rebound werd door Georges Kasanda binnengetrapt. Diegem verraste echter vriend en tegenstander in de negentigste minuut. Even nadat Moras een geweldige uitbraak van de thuisploeg uit de voeten van Belfassi haalde, liep de ingekomen Peter Vandenbossche weg van zijn tegenstanders en dwong een inworp af kort bij de achterlijn. De verre inworp van Knipping viel via het doorkoppen van Vandenbossche in de voeten van een attente Tom Ytebrouck die zijn zesde in het verste hoekje schoot.