SK Londerzeel
oudSV Oudenaarde
Datum: 16/09/2007 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel verliest van Oudenaarde
Gentil Dossche
| 0 reacties
Londerzeel verliest van Oudenaarde
Foto: © SC


Een veel te sterk Oudenaarde heeft een ondermaats SK Londerzeel zijn tweede opeenvolgende thuisnederlaag aangesmeerd. Oudenaarde deed wat Londerzeel niet kon: kansen creëren en ze nog afmaken ook.
 
Oudenaarde, in het tussenseizoen versterkt met een handvol spelers uit eerste klasse, wordt algemeen aanzien als één van de titelfavorieten. Vandaag traden zij bovendien ook nog aan zonder Arys en Leleu. Bij de thuisploeg was er het debuut van Michaël Koné (trouwens niet onaardig) en ook De Smedt raakte uiteindelijk fit. Van Rumst en Cordier waren er niet bij om uiteenlopende redenen.

De wedstrijd kwam meteen goed uit de startblokken met een pegel van Tordoir. Aan de overzijde moest Sakalis goed ingrijpen op een inzet van D'Hollander. Op de 9' zette De Langhe de bezoekers op voorsprong toen hij zich knap voorbij Brouwers draaide. SK vond niet meteen een voetballende oplossing op het stugge spel van Oudenaarde. Traoré zag een doelpoging afgeblokt en Brouwers trapte een vrijschop nipt naast de paal. Aan de overzijde moest Sakalis nog een poging van De Langhe pareren.

Bij het begin van de tweede helft werd de slordig spelende Geerinck gewisseld door Jacobs. Dat bracht toch wat meer voetbal in de Londerzeelse rangen. Zo stuitte de doorgelopen Houthuys op doelman Heyman. De Smedt trapte een rebound, na een vrijschop van Jacobs, naast. Ook Dejonckheere zette Sakalis aan het werk. Op het halfuur konden de boeken dicht na slordig balverlies in de thuisverdediging. De Langhe kon alleen op Sakalis af en de Oudenaardse sluipschutter rondde beheerst af (0-2). Bij Londerzeel was het vet van de soep en Oudenaarde kreeg langs D'Hollander nog de kans om de score uit te diepen.
 
SK Londerzeel: Sakalis; Van Wemmel, Brouwers, Koné, Houthuys, Geerinck (46' Jacobs), Bogemans, De Smedt (79' Sluyts), Tordoir, Van Schel en Traoré (70' El Bodmossi).

SV Oudenaarde: Heyman; Nottebaert, Brewaeys, Dhont, Dejonckheere, De Langhe, D'Hollander, De Caluwe, Van Gyseghem, Difallah (64' Kissi), Ruysschaert (88' Bauters)

Gele kaarten: De Smedt (SK), Difallah en Brewaeys (SVO)

Doelpunten: 9' en 74’ De Langhe (0-1 en 0-2)