Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Orphale Cruckestadion
Ronse en Aalst delen de punten
Ruben Claesen

SK Ronse mocht op deze zonnige namiddag Eendracht Aalst ontvangen in het eigen Orphale Cruckestadion. Beide ploegen werden bij aanvang van het seizoen in de top van het klassement verwacht, een veel belovend duel dus tussen 2 ambitieuze clubs.
Bij Ronse was Arne Dugardeyn gebrand op een goeie prestatie tegen zijn ex-club, waarmee hij vorig jaar de titel behaalde. De partij kende een gesloten matchbegin met weinig of geen kansen. Op de eerste goeie mogelijkheid was het wachten tot het kwartier, op hoekschop kopte Dessaer de bal net naast. Enkele minuten later mocht Claessens een lange voorzet versturen richting de Aalsterse spits Ngeukam, de kopbal van de Kameroener werd gestopt door doelman Vervaet. Na 24 minuten was het dan toch raak; Troch kreeg een lange bal niet echt onder controle, maar Verheyden was goed gevolgd en schoot de 0-1 tegen de netten. Ronse ging nu op zoek naar de gelijkmaker, Dugardeyn schoot op doel maar zijn schot verdween net over het Aalsterse doel. Net voor rust kreeg Ronse nog de beste mogelijkheid van deze eerste helft, De Brul kon een vrijschop verlengen met het hoofd, maar mikte net te hoog.
Ronse kwam uit de kleedkamer met de intentie om zo vlug mogelijk naar de gelijkmaker op zoek te gaan. Het was echter Aalst dat een eerste keer kwam dreigen, de ingevallen Van Den Brande verstuurde een voorzet richting Troch, die de bal niet tussen de palen kreeg. Aan de overkant kwam De Broyer net iets te kort om een bal in doel te verlengen en kreeg Aalst op de tegenaanval die hieruit volgde de kans op de 0-2, maar Ngeukam talmde te lang en Vervaet bracht redding. Op het uur een goeie actie van de Broyer, hij kapte zich naar binnen en schoot de 1-1 onder De Veirman door. Aalst kreeg nog de beste kans om de drie punten mee huiswaarts te nemen, maar Vervaet kon redding brengen op een kopbal van Troch. Net voor affluiten werd de Aalsterse doelman De Veirman nog uitgesloten met een rode kaart na het onderuithalen van de doorgebroken De Broyer, maar dat zette geen zoden meer aan de dijk voor de thuisploeg.
Beide clubs toonden zich na het eindsignaal tevreden met het 1-1 gelijkspel in een wedstrijd die niet echt een winnaar verdiende.