Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stedelijk sportstadion Jules Matthijs
Sottegem houdt de 3 punten thuis

ZOTTEGEM – KSV Sottegem begint langzaam maar zeker zijn draai te vinden in derde klasse. Het won zaterdagavond met 3-1 van Diegem Sport, dat na een goede start in vrije val is geraakt.

De omstandigheden zitten de Vlaams-Brabantse ploeg ook niet mee. Nog voor de wedstrijd begon, blesseerde Pieter Jacobs zich en moest hij fofait geven voor de match. Diegem begon toch aanvallend aan de wedstrijd en Sottegem had meteen twee gele kaarten nodig om hun tegenstanders te stoppen. Bij de eerste echte actie van de thuisploeg was het na 10 minuten echter wel raak. Abelaziz Nouhass kon in de rebound de 1-0 op het scorebord zetten. Diegem probeerde te komen, maar verder dan een lob van Kenny Jacobs die op de lijn werd gered, kwam men niet.

Amper uit de kleedkamers kreeg Diegem een koude douche te verwerken. Alweer Abelaziz Nouhass wist in de rebound de score te verdubbelen. Maarten Van Campenhout bracht terug spanning in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te scoren. In de 70ste minuut maakte Wouter Moreels er echter 3-1 van en was de wedstrijd gespeeld. Sottegem rukt door deze overwinning op naar de 10de plaats en springt eveneens over Diegem Sport die door hun vrije val ondertussen op een 12de plek zijn beland.