Stadion: De Schalck Stadion
Londerzeel kan niets rapen bij Willebroek
Gentil Dossche

De trainerswissel van de afgelopen week bij SK Londerzeel heeft zijn effect helemaal gemist. SK ging bij de buren uit Willebroek met de billen bloot en verloor kansloos.
Luc Leys zorgde voor de wedstrijd al met een serieuze verrassing door sterkhouder in de verdediging Wim Van Wemmel uit de ploeg te laten. Toch speelde SK een sterke eerste helft maar het was de thuisploeg die voor de eerste kansen zorgde langs De Voeght en Da Silva. Rond het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong toen Maarten Tordoir doelman Van Trier te snel af was en de vrijschop van Jacobs binnenkopte. Lang kon Londerzeel niet genieten van deze voorsprong want dan was het tijd voor Sakalis om zijn bijna wekelijkse fout te begaan. Hercor kopte de bal over de hopeloos grabbelende Sakalis binnen. In een verder goed op en neergaande eerste helft hadden beide ploegen nog elk één kans met een omhaal van Traoré en een schot van Dupont naast.

De tweede helft begon met een slordigheid in de bezoekende verdediging maar Da Silva verprutste het geschenk. Aan de overzijde diende Van Trier tot twee maal toe zijn kunnen te tonen op schoten uit de tweede lijn van Bogemans en Cordier. In de 7' was het wel raak voor de thuisploeg. Slecht ontzetten van Brouwers. Hercor wordt vrijgespeeld en die duwt de 2-1 voorbij Sakalis. Bij Londerzeel gingen de kopjes naar beneden en de slordigheden slopen in het spel. Toch kon Ringo Jacobs op vrijschop nog eens dreigen. Op de 83' kon Da Silva de bezoekers definitief uittellen maar zijn stiftertje ging in de handen van Sakalis. Ook Dupont had medelijden met Londerzeel en trapte slordig op de paal. Beter verging het de ingevallen Glorieux die in vijf minuten tijd de score nog verdubbelde en er 4-1 van maakte.
Willebroek Meerhof handhaaft zich, door deze zege, in de subtop en voor Londerzeel wordt het duidelijk dat de spoeling, in het vinden van oplossingen voor deze sportieve crisis, nu héél dunnetjes in geworden.
Willebroek-Meerhof:Van Trier, De Witte, Blommaert, De Mol, Leemans, Hercor (73' Glorieux), Dupont, Da Silva (83' Grozdanic), Van Diepenbeeck, De Voeght (88' Van Reeth), Melotte

SK Londerzeel: Sakalis, Koné, Geerinck (66' Van Schel), Brouwers, Houthuys, Tordoir, De Smedt, Jacobs, Bogemans, Cordier (73' El Harchouni), Traoré

Doelpunten: 16' Tordoir 0-1; 18' en 52’ Hercor 1-1 en 2-1; 85' en 88’ Glorieux 3-1 en 4-1