Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Marcel De Kerpel stadion
Aalst verliest in Wetteren
Rombaux Gunther

Eendracht Aalst is er niet in geslaagd om zijn eerste zege van het nieuwe seizoen binnen te halen, in de derby tegen Wetteren moest het vier doelpunten slikken in de tweede helft.

Eendracht Aalst liet van bij aanvang zien dat het voor de drie punten was afgezakt naar Wetteren, dat met weinig aanvallende intenties aan deze wedstrijd begon. Het grootste gevaar van de bezoekers kwam vooral via de linkerkant met een bedrijvige Lionel Lord, die steevast zijn bewaker te snel afwas. De eerste echte kans was echter voor Aelbrecht, op aangeven van Ngeukam schoot hij op doel waar doelman Devroe de poging makkelijk onschadelijk maakte. Even later moest de thuisgoalie opnieuw zijn kunnen tonen op een poging van Lord, Devroe hield ook ditmaal zijn netten schoon. Op het kwartier was het dan toch raak voor de Ajuinen, Lord kapte zich mooi vrij en bediende Aelbrecht die de bal hard en laag tegen de netten knalde. Wetteren kon niet echt weerwerk bieden en Aalst kreeg nog de beste kans voor de rust, Kevin Franck krulde een vrijschop net over de kruising.

Na de rust nam Wetteren iets meer initiatief en wanneer Coulibaly in de zestien De Langhe onderuit haalde legde de man in het zwart de bal op de stip en besloot bovendien om Coulibaly een rode kaart onder de neus te duwen. Claessens zette de elfmeter beheerst om en bracht zijn club opnieuw in de wedstrijd. Amper vier minuten later kregen de bezoekers een nieuwe opdoffer te verwerken, De Langhe glipte door de Aalsterse defensie en nam doelman Lambrecht een tweede maal te grazen. Aalst was aangeslagen en Wetteren ging op zoek naar meer, twintig minuten voor tijd bracht Claessens met zijn tweede van de middag de score op 3-1. Aalst moest zowaar de kelk tot op de bodem ledigen want Pieter-Jan Foket zette de 4-1 eindcijfers op het bord.