Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Aalst boekt verdiende zege
Rombaux Gunther

Eendracht Aalst bevestigde vandaag zijn goede thuisreputatie. Het won deze middag zijn vijfde van de reeds zes gespeelde thuiswedstrijden. Gent-Zeehaven werd het slachtoffer van de Ajuinen.

Aalst schoot goed uit de startblokken en trok reeds in de openingsminuut ten aanval. Kevin Franck bracht Alain Van Mieghem in stelling maar deze zijn vizier stond echter nog niet op scherp afgesteld. Zijn schot verdween naast doel. Amper een paar minuten later kwam Aalst opnieuw dreigen. Lionel Lord baande zich een weg door de Gentse defensie en besloot op doel. Zijn uithaal ging echter net langs de verkeerde kant van de paal buiten. Na een twintigtal minuten kwamen de bezoekers een eerste keer dreigen. Doelman De Veirman werd een eerste maal op de proef gesteld door De Keukeleire maar de goalie bracht gepast redding. Even later moest het Aalsterse sluitstuk zich een tweede keer onderscheiden, dit op een schot vanuit de tweede lijn. Met het rustsignaal in zicht trok Aalst de wedstrijd opnieuw naar zich toe en kwam het nog ei zo na op voorsprong. Van Mieghem stuurde Boussoufa diep en deze bracht op zijn beurt de bal voor doel. Aelbrecht kopte op doel maar doelman Braeckman was bij de pinken en bracht redding.

Ook na de rust behield Aalst het veldoverwicht al was het even wachten op het eerste gevaar. Die eerste dreiging na de rust was opnieuw van Aalsterse makelij. Van Mieghem zette zich door in de zestien en schoot op doel. De Gentse portier bracht echter knap redding. Ook de bezoekers staken nog even de neus aan het venster. Een lange bal werd in één tijd op de slof genomen door Krijnsen maar de bal verdween over doel. Aalst bleef op zoek gaan naar dat openingsdoelpunt en twintig minuten voor tijd kreeg het dan toch loon naar werken. Gent slaagde er niet in om de bal te ontzetten na een corner en het was de wederoptredende Dennis Dessaer die van kortbij de bal onhoudbaar binnen schoot. Amper een paar minuten later stond het bijna 2-0. Steurs haalde de achterlijn en bracht de bal voor doel. Lionel Lord schoot de bal echter pal op doelman Braeckman waardoor de bal in hoekschop verdween. Zeven minuten voor tijd slaagde Aalst er toch nog in om de score te verdubbelen. Lionel Lord trok alleen richting doelman Braeckman en de Nederlander plaatste de bal mooi naast de doelman in doel. In de slotminuten kreeg Seminck nog een mooie kans op een derde treffer maar zijn poging verdween net over doel.

De Aalsterse zege kwam nooit in gevaar en de club lijkt beetje bij beetje naar de goede vorm te groeien. Met het komende vrije weekend in zicht kan de club rustig verder werken naar zijn eerstvolgende wedstrijd, dit op het veld van Diegem Sport.