borRBD Borinage
KRC Waregem
1-0
2-1
92' Gwenny Opbrouck (pen)
Datum: 30/11/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade le Vedette
Matige topper in Boussu
Rombaux Gunther

RBD Borinage won de topper tegen RC Waregem. De drie goals vielen allen tijdens de tweede helft.

In de partij tussen twee ploegen uit de topvijf kon één van beiden dichter bij de leiders in het klassement sluipen. De eerste helft had niet heel veel om het lijf. Beide ploegen acteerden vanuit een goeie organisatie en de doelmannen konden quasi werkloos toekijken.

De tweede helft zorgde voor meer animo. Het eerste doelpunt kwam op een heel merkwaardige manier tot stand. Racing Waregem kreeg een vrije trap op eigen helft, maar nog voor de bal echt gespeeld werd, ging een thuisaanvaller met het leer aan de haal en tekende de 1-0 aan. Even later moest Racing Waregem met tien man verder na een tweede gele kaart voor kapitein Bjorn Deloof. In totaal trok de door de bezoekers fel gecontesteerde scheidsrechter in maar liefst elf keer geel en twee keer rood, in een wedstrijd die zeker geen schoppartij was.

Met één man minder probeerde Racing Waregem de bakens te verzetten, maar verder dan enkele schuchtere pogingen kwam het niet. De ref vergat Stassin uit te sluiten toen hij verkeerdelijk geel trok voor Savigny en in de slotfase kon Boussu op de tegenaanval een tweede keer scoren. De eerreddende strafschop van Gwenny Opbrouck na handspel en een rode kaart voor Savigny was slechts een doekje voor het bloeden.

Een tweede seizoensnederlaag voor Racing Waregem, na een matige partij die eigenlijk geen winnaar verdiende. Volgende week moeten Bart Vlaeminck en Kim Van Brabander (drie keer geel) en Bjorn Deloof (dubbel geel) geschorst toekijken.