Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Mirakelstadion
RC Waregem snoept leider punten af
Rombaux Gunther

Leider Wetteren kwam deze middag niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Waregem. Wetteren klom in de tweede helft langszij.

Waregem ging goed van start in deze wedstrijd en kwam reeds na vier minuten een eerste maal dreigen. Vervelghe bediende Dupont die zich mooi vrij kapte maar zijn schot zeilde net over doel. Diezelfde Dupont kwam op het kwartier dichtbij de openingstreffer. De spits recupereerde de bal maar zag zijn daaropvolgende poging net voorlangs gaan. Net voor het half uur kreeg de thuisclub loon naar werken. Na een mooie combinatie tussen Devos en Dupont trok Vandenbossche aan de noodrem met een strafschop tot gevolg. Gwenny Opbrouck zette de strafschop in twee tijden om. Dupont kreeg net voor het rustsignaal nog een mogelijkheid op een tweede treffer. Doelman Devroe schudde echter een knappe reflex uit de mouwen.

Wetteren kwam na de rust sterker voor de dag en liet de eerste kans aantekenen in de tweede helft. Jan De Langhe knalde op de dwarsligger. Aan de overzijde prikte Waregem nog even tegen maar doelman Devroe verhinderde dat Devos gevaarlijk kon zijn. Even later kwamen de bezoekers dicht bij de gelijkmaker maar doelman Vergote greep gepast in. Ook Denys ging nog zijn kans maar opnieuw stond Vergote goed opgesteld. Waregem ging nadien op zoek naar de bevrijdende tweede treffer maar zowel Dupont als Opbrouck kenden geen succes. Nadat Wetteren aan de overzijde tot tweemaal toe een strafschop claimde na handspel was het een kartier voor tijd toch raak. De Langhe haakte zich mooi vrij en schoot via de paal de bal tegen de netten. Wetteren ging nog op zoek naar de winnende treffer maar kon doelman Vergote niet meer in verlegenheid brengen. Waregem moest na het tweede geel voor Geldhof de slotfase nog afwerken met tien man maar hield stand tot het laatste fluitsignaal.