moeMoeskroen
aalEendracht Aalst
Datum: 14/12/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Aalst houdt Peruwelz in bedwang
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Aalst houdt Peruwelz in bedwang
Foto: © SC

Eendracht Aalst ging op zoek naar eerherstel na de wanprestatie tijdens de vorige speeldag. De Ajuinen slaagden in hun opzet en hielden zondagmiddag Peruwelz in bedwang.

Na de blammage van vorig weekend werden in Aalst enkele wijzigingen doorgevoerd. Geen selectie voor Van Mieghem, Iakovlevski en de geschorste Kevin Franck. Coulibaly werd opnieuw in de basis gedropt en enkele beloftevolle jongeren kregen hun kans. 

De keuze voor de jongeren bleek meteen de goede te zijn. Aalst mocht  de partij op gang trappen en trok meteen ten aanval. Marijn Steurs zette zich door en versierde meteen een hoekschop na amper één minuut op de klok. Deze werd door Peruwelz met het hoofd ontzet maar de bal belandde in de voeten van Niels Spotbeen. Deze aarzelde niet en knalde de bal staalhard in de benedenhoek. Aalst kreeg vertrouwen en ging door op zijn elan. Boto bediende Lord maar deze aarzelde net iets te lang om af te drukken. Op het kwartier kwam Peruwelz een eerste maal opzetten via een vrijschop. Galucci was iets sneller op de bal dan doelman De Veirman en de bordjes hingen opnieuw in evenwicht. Even later ging Galucci opnieuw zijn kans van op afstand maar zijn schot verzeilde naast doel. De wedstrijd viel even stil maar net voor de rust claimde Aalst nog een strafschop. Lord haalde de achterlijn en bracht de bal voor doel waar Steurs in de rug werd gelopen. Scheidsrechter Hutsebaut zag er echter geen graten in.

Ook na de rust toonde Aalst zich de betere. Een sterk spelende Steurs zette zijn tegenstander vlotjes in de wind maar zag zijn schot net voorlangs gaan. Aalst bleef druk zetten en Peruwelz moest beroep doen op een sterk keepende doelman De Vlaeminck om overeind te blijven. Tot tweemaal toe redde de goalie de poging van De Schutter. Een twintigtal minuten voor tijd kregen de Ajuinen wat ze verdienden. Steurs werd na een snelle inworp diep gestuurd waarna deze de bal voor doel bracht. De attent gevolgde Cedric Boto tikte de bal tegen de netten en bracht zijn club opnieuw op voorsprong. Lang kon men echter niet genieten van zijn voorsprong want tien minuten voor tijd trok Peruwelz nog eens ten aanval. De Poitre kon de Aalsterse buitenspelval omzeilen en nam doelman De Veirman te grazen. Aalst ging nog op zoek naar de winnende treffer maar kon geen echt doelgevaar meer afdwingen.

Peruwelz haalde na het laatste fluitsignaal opgelucht adem want het kreeg meer dan het verdiende tegen een sterk en moedig Aalst dat volgend weekend zijn laatste partij van het jaar afwerkt.