aalEendracht Aalst
wetWetteren
1-0
1-1
29' Davy Claessens (pen)
Lord Lionel (pen) 64'
2-1
Datum: 18/01/2009 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Lionel Lord schiet Aalst naar derbywinst
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Lionel Lord schiet Aalst naar derbywinst
Foto: © SC

Eendracht Aalst won zondagmiddag tegen de buren uit Wetteren. Lionel Lord schoot met twee doelpunten de Ajuinen naar de verdiende derbywinst.

Aalst liet van bij aanvang blijken dat het voluit zijn kans zou gaan in deze derby. Marijn Steurs kreeg reeds in de openingsminuut een eerste kansje. Het gekraakte schot vormde echter geen problemen voor doelman Devroe. Lang was het niet wachten voor de thuisaanhang vooraleer er een eerste keer kon gejuicht worden. Na zeven minuten spelen zette Aalst een snelle tegenaanval op na een Wetterse hoekschop. Filipovic leverde de bal in bij Steurs die op zijn beurt de bal voor doel bracht waar Lionel Lord het leer tegen de netten werkte. Aalst nam wat gas terug en Wetteren slaagde er niet in om doelrijpe kansen af te dwingen. Het was wachten tot op het half uur voor er opnieuw wat opschudding te beleven viel. Na hoekschop zag scheidsrechter Boelen iemand tegen de vlakte gaan en wees de man in het zwart naar de stip. Terecht of onterecht, Davy Claessens liet het alvast niet aan zijn hartje komen en zette de elfmeter beheerst om. Aalst leek niet echt aangeslagen en knokte zich terug in de partij. Voor de rust gingen Filipovic en Coulibaly nog hun kans maar deze kenden geen succes.

De Ajuinen bleven in hun kansen geloven en trokken in de tweede helft het laken meer en meer naar zich toe. De ingevallen Jens Podevijn zette zich enkele keren goed door op de rechterflank maar de laatste pas kwam vooralsnog niet aan. Aan de overzijde glipte Wijckaert door de Aalsterse defensie en trok alleen richting doelman De Veirman. De goalie kende echter geen probleem met het zwak besluiten van de Wetterse middenvelder. Op het uur trok Aalst opnieuw richting doel. Dennis Dessaer werd tegen de grond gewerkt en ook Aalst kreeg zijn strafschop. Lionel Lord nam het geschenk in dank aan en bracht zijn club opnieuw op voorsprong. Wetteren kreeg het moeilijk en diende de wedstrijd vol te maken met tien na een tweede gele kaart voor Van Den Bossche. De bezoekers bleven voor de lange bal opteren maar kon doelman De Veirman nooit echt in verlegenheid brengen. Kansen voor de bezoekers vielen er niet meer te noteren in de slotfase. Het was Podevijn die nog dicht bij een derde Aalsterse treffer kwam maar deze besloot net naast. De bezoekers maakten de slotminuut nog vol met negen man na twee gele kaarten in vijf minuten tijd voor Nico Blondeel. Aalst behaalde zo een verdiende overwinning tegen leider Wetteren dat duidelijk niet in zijn dagje verkeerde.