Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Mirakelstadion
RC Waregem blijft steken op gelijkspel
Rombaux Gunther

Racing Waregem kwam vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Woluwe Zaventem waardoor de club van een ontgoochelende start kan spreken in het nieuwe seizoen.

De wedstrijd begon voor Waregem uitstekend, na amper één minuut spelen kreeg Opbrouck al de kans om de score te openen, oog in oog met doelman Vujadinovic besloot hij echter op de Zaventemse portier. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten, via een prima voorzet van Tordoir zag Stuckens zijn poging gestopt door doelman Vergote. Even later was het bij een tweede poging wel raak voor de bezoekers, Tordoir mocht een nieuwe voorzet versturen waarna Stockx met een goed geplaatste kopbal doelman Vergote verschalkte. Zaventem nam even wat gas terug en Waregem kwam wat beter in de wedstrijd maar voor veel dreiging kon de thuisclub vooralsnog niet zorgen. Het was echter aan de overkant dat doelman Vergote al zijn kunnen moest tonen om een kopbal van Vanongeval uit de kruising te ranselen.

De thuisclub kwam gedreven uit de kleedkamers en amper twee minuten ver in deze tweede helft hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Houtekier dwong een hoekschop af die tot ieders verbazing door Euvrard rechtstreeks in doel werd gedeponeerd. Twee minuten later kwam Waregem dichtbij een tweede treffer maar Vlaeminck kopte recht in de handen van Vujadinovic. De thuisclub bleef voor de aanval kiezen en kreeg nog enkele mooie kansen op de winnende treffer, maar zowel Feys als Vervaecke konden niet afwerken. In de slotfase werden de bezoekers nog tot tien herleidt nadat Abdar zijn tweede geel van de middag incasseerde maar toch slaagde Waregem er niet meer in om zijn veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Volgende week wacht hen met WS Woluwe een club die eveneens op zoek moet naar zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen.