aalEendracht Aalst
usgUnion SG
Datum: 15/02/2009 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Vierde gelijkspel op rij voor Aalst
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Vierde gelijkspel op rij voor Aalst
Foto: © SC

Eendracht Aalst en Union verdeelden zondagmiddag de punten netjes onder elkaar. Voor de Ajuinen was dit meteen het vierde gelijkspel op rij.

Aalst begon sterk aan de partij. Union werd van meet af aan onder druk gezet en al vrij snel resulteerde dit zich in een eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Deze kwam er via een hoekschop die door Michael Seminck net naast werd gekopt. Ook de Aalsterse spits Jelle Delie kreeg even later een kopkans maar deze kon de bal niet de goede richting meegeven. Union trok een eerste maal richting doel na een tiental minuten spelen. Ngolok verlengde in één tijd een vrije trap in doel maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Aalst was meteen wakker geschud en nam opnieuw het spel in handen. Het tempo werd wat opgedreven en Jelle Delie opende ei zo na de score. In de zestien draaide hij zich mooi vrij maar besloot echter net naast doel.

Op het half uur kwamen de Brusselaars tegen de gang van het spel in op voorsprong. Union zette een counter op en Oulai kreeg alle ruimte om de bal in de verste hoek te deponeren. Aalst reageerde wat aangeslagen en mocht even later van geluk spreken dat El Omari het naliet een nieuwe counter af te ronden. Toch kon de thuisclub voor de rust nog even reageren. Jens Podevijn nam de lange bal van Dennis Dessaer in één tijd op de slof maar mikte het leer net iets te hoog.

Aalst moest vol aan de bak na de rust om de achterstand om te buigen. Verdediger Dessaer liet het eerste gevaar aantekenen van de tweede periode. Hij mikte op voorzet van Filipovic echter net naast. Aalst trok ten aanval en Union bleef loeren op de counter. Gelukkig kon Aalst rekenen op doelman Van Steenberghe die de pogingen van Poncet en Arena onschadelijk maakte. Twintig minuten voor tijd kregen de Ajuinen wat ze verdienden. Kevin Franck bracht de bal voor doel waar Seminck de bal onhoudbaar tegen de netten kopte.

Aalst zette in de slotfase van de wedstrijd alles op de winst. Getuige daarvan was de goed doordachte ingreep van Kevin Franck. Poncet glipte door de Aalsterse defensie en trok alleen richting doel. De middenvelder stak hier echter een stokje voor en haalde de speler onderuit, met een logische rode kaart tot gevolg. In de slotminuten schudde doelman Kudimbana nog een schitterende reflex uit de mouwen op een vrijschop van Filipovic.

Voor Aalst was dit meteen het vierde gelijkspel op rij, ook al verdiende het net zoals vorige week iets meer. Volgend weekend gaat men alvast op zoek naar winst in Sottegem om zo het carnaval goed in te zetten.