aalEendracht Aalst
KRC Waregem
Datum: 01/03/2009 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Steurs schenkt Aalst de zege
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Steurs schenkt Aalst de zege
Foto: © SC

Eendracht Aalst won op de valreep zijn wedstrijd tegen RC Waregem. De bezoekers klommen telkens op voorsprong maar Aalst hield in de slotminuut alsnog de drie punten thuis door het tweede doelpunt van de wedstrijd van Marijn Steurs.

Aalst nam de beste start in de wedstrijd. Kevin Franck en Jelle Delie kregen de eerste kansen van de partij, maar beiden faalden in de afwerking. Even later kon Michael Seminck een hoekschop in doel verlengen met het hoofd, scheidsrechter Baurain zag er echter een overtreding in en keurde de goal af. Waregem was meteen wakker geschud en schoot in actie. Gwenny Opbrouck nam doelman Van Steenberghe op de proef met een harde knal maar de goalie bracht redding. Uitstel is geen afstel want even later was het wel raak voor Waregem. Yannick Euvrard zette zich sterk door en baande zich een weg door de Aalsterse defensie, waarna hij de bal mooi in de linkerhoek deponeerde.

Waregem ging na de rust door op dat elan en kreeg al vrij snel enkele nieuwe mogelijkheden via Opbrouck en Dupont, telkens zonder succes. Aalst kwam geleidelijk aan wat beter in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een hoekschop zag Dessaer zijn kopbal op de dwarsligger uit elkaar spatten maar de goedgevolgde Steurs knalde de rebound tegen de netten. Waregem was niet aangeslagen en nadat een poging van Vervaecke nog de paal streelde was het even later wel raak. Na een snelle tegenprik nam Kim Van Brabander de bal in één tijd op de slof, waarna de bal enig mooi in de rechterbovenhoek verdween. Aalst zette in de slotfase alles op alles en dat wierp zijn vruchten af. 

Een achttal minuten voor tijd bracht Wouter Degroote de Ajuinen met een kopbal voor de tweede maal langszij. De Ajuinen stelden zich niet tevreden met een gelijkspel en bleven op zoek gaan naar meer. Na een niet gefloten strafschop op Steurs sloeg in de toegevoegde tijd het noodlot alsnog toe voor de bezoekers. Niels Spotbeen bracht de bal voor doel waar Marijn Steurs zijn tweede van de middag binnen knalde. Een felbevochten Aalsterse zege, dat met een zeven op negen geen onaardige start nam in de derde periode.