aalEendracht Aalst
Diegem Sport
Datum: 08/03/2009 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Duchatelet schenkt Diegem de drie punten
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Duchatelet schenkt Diegem de drie punten
Foto: © SC

Eendracht Aalst en Diegem Sport stonden zondagmiddag voor een belangrijk duel. Voor beide clubs volstond winst om aan de leiding te blijven in de derde periode. Het geluk was echter voor Diegem weggelegd, dat met de drie punten huiswaarts keerde.

Een betere start kan een club zich niet wensen. Aalst stak na drie minuten op de klok als eerste de neus aan het venster. Predrag Filipovic dweilde de linkerflank af en bracht de bal voor doel. Marijn Steurs verlengde de bal tot bij Jelle Delie die de bal tegen de touwen jaagde. Ondanks het vroege doelpunt herstelde Diegem meteen het evenwicht in de wedstrijd. Via Van Grunderbeeck kwam de bal bij Duchatelet terecht die zijn kans ging. Het schot ging echter hoog over doel. Aalst had wel balbezit maar echte kansen kon de thuisclub niet verzilveren. Enkel Kevin Franck kreeg een bal tussen de palen na een vrijschop. Doelman Kartite had echter geen moeite met deze plaatsbal. De bezoekers reageerden meteen. Na Aalsters balverlies profiteerde Duchatelet van deze aangeboden kans. De spits schoof de bal onder doelman Van Steenberghe in doel. Diezelfde Duchatelet liet zich tien minuten later opnieuw opmerken. Na een verre uittrap van Kartite liet de spits de bal even stuiten, waarna hij de bal in één tijd op de slof nam en het leer enig mooi overhoeks in doel schoot.

Aalst kwam met twee frisse krachten uit de kleedkamers maar ook dit bracht geen verandering in het spelbeeld. Aalst bleef de lange bal opzoeken richting de eenzame spits Jelle Delie, maar rots in de branding Pieter Jacobs was heer en meester in de lucht. Diegem kon de partij rustig controleren en kwam via Cedric Medard dichtbij een derde treffer. Zijn uithaal verdween echter in het zijnet. In het slotkwartier ging Aalst nog op zoek naar de gelijkmaker. Delie zette tot tweemaal toe de Diegemse goalie aan het werk maar deze hield zijn club overeind. Ook Wouter Degroote was nog dicht bij een treffer maar opnieuw schudde Kartite een knappe reflex uit de mouwen. Aan de overzijde knalde Medard de laatste kans van de partij op de dwarsligger.

Voor Aalst kostbaar puntenverlies met het oog op de derde periode. Diegem van zijn kant kan meer dan tevreden zijn. Met 12 op 12 blijft het de leiding aanvoeren in de derde periode.