Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Gemeentelijk Sportstadion Diegem
Diegem raakt niet voorbij RC Waregem
Rombaux Gunther

Diegem Sport is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. De leider in de derde periode kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen RC Waregem.

In een vrij evenwichtige eerste helft dienden beide doelmannen weinig werk op te knappen. Het was wachten tot net voor het half uur vooraleer de eerste goeie kans te noteren viel. Yannick Euvrard zette zich sterk door op de flank en bediende Brecht Vierstraete. Deze bracht op zijn beurt de bal voor doel, waar Dempsey Vervaecke de bal voorbij doelman Kartite duwde. Diegem slaagde er niet in om weerwerk te bieden, het waren daarentegen de bezoekers die voor de rust nog dichtbij een tweede treffer kwamen. Na voorbereidend werk van Vervaecke haalde Kristof Dupont uit, Pieter Jacobs blokte het schot echter af.

Na de rust nam Diegem meer initiatief en toonde zich sterker op het middenveld. Veel doelgevaar leverde dit overwicht echter niet op. Het was wachten tot een twintigtal minuten voor het einde vooraleer Diegem in de buurt van doelman Vergote raakte. Na een hoge bal op Jacobs beging Houtekier een trekfout op de boomlange verdediger. Strafschopspecialist Jacobs gaf doelman Vergote het nakijken en bracht de bordjes in evenwicht. Het slotoffensief van Diegem liet op zich wachten en de bezoekers kregen nog de beste kansen op een winnende treffer. Zo besloot Dupont nog voorlangs en stonden doelman Kartite en de paal in de weg op een kopbal van Houtekier. In de slotminuten zag Waregem nog en strafschop aan zijn neus voorbij gaan toen de bal niet op de stip ging na een haakfout op Vierstraete.