Racing Club Gent
aalEendracht Aalst
1-0
1-1
1-2
Datum: 04/04/2009 20:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: PGB-stadion
Kevin Franck schenkt Aalst de drie punten
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Kevin Franck schenkt Aalst de drie punten

Eendracht Aalst behaalde zaterdagavond zijn derde uitzege van het seizoen. Voor Gent Zeehaven betekende dit een nieuwe klap in de degradatiestrijd.

De wedstrijd startte aan een rustig tempo met een eerste kans na een tiental minuten. Tommy Jacobs verscheen oog in oog met doelman Van Steenberghe maar deze had een knappe reflex in huis. Aalst reageerde via Predrag Filipovic die de bal strak voor doel bracht, Jens Podevijn kwam echter net iets te kort om de bal te verlengen. Even later was het opnieuw Podevijn die een schietkans kreeg. Zijn schot mistte echter de goede richting en ging hoog over.

Gent liet zich niet onbetuigd, het moest immers winnen om nog kans te maken op een verlengd verblijf in derde klasse. Op het half uur laaide de hoop op bij de thuisaanhang. Jacobs controleerde een lange bal op de borst en schoot de bal van uit de draai onhoudbaar voorbij de Aalsterse goalie. De wedstrijd verliep na het openingsdoelpunt wat stroef. Het was wachten tot een zestal minuten voor de rust vooraleer er nog iets te beleven viel. Filipovic bracht de bal voor doel waar Kevin Franck de bal met het hoofd in doel verlengde.

Aalst trok na de rust de partij naar zich toe en ging op zoek naar de zege. Jelle Delie kwam net te kort om een voorzet van Marijn Steurs in doel te werken. Aan de overzijde diende doelman Van Steenberghe attent te reageren op een poging van Jacobs. Twintig minuten voor tijd werd Aalst beloond voor zijn inzet. Op aangeven van Filipovic schoot Franck de bal overhoeks tegen de netten. Enkele minuten later kreeg de Aalsterse middenvelder de kans op zijn derde treffer van de avond. Na een haakfout op Lionel Lord zag hij echter zijn strafschop op de dwarsligger uit elkaar spatten.

Gent zette in de slotfase nog alles op alles om alsnog een puntje uit de brand te slepen. Aalst mocht zich echter gelukkig prijzen dat de kopbal van DeKeukeleire via de bovenkant van de dwarsligger over doel ging. Aalst behaalde eindelijk nog eens een uitzege na een hoopvolle prestatie.