Stadion: Mirakelstadion
Eerste thuiszege voor RC Waregem
Rombaux Gunther

Racing Waregem heeft zijn eerste thuiszege beet van het nieuwe seizoen. In de topper tegen Sottegem haalden de West-Vlamingen het met het kleinste verschil.

In een gelijk opgaande openingsfase lieten beide clubs zich even opmerken met een schuchtere poging. Waregem dreigde met een voorzetschot van Feys terwijl aan de overkant de actie van Nouhass geen gevolg kende. Ook Rossel en Thoma gingen hun kans met een schot maar beiden besloten naast. Twintig minuten ver in de eerste helft knutselde Waregem een mooie aanval in elkaar. Na drie tussenstations kwam de bal bij Euvrard terecht die uithaalde, doelman De Cabooter kon nog net redding brengen. Even later greep de bezoekende goalie opnieuw goed in op een hoekschop waarop Van Brabander zijn kans waagde. In de slotfase van de eerste helft moest doelman Vergote nog zijn kunnen tonen op een loeiharde uithaal van Rossel.

Na de koffie maakte Waregem meteen duidelijk dat het voor de drie punten ging en stelde het meermaals doelman De Cabooter op de proef. Op pogingen van Euvrard en Feys diende de goalie tot driemaal toe in te grijpen op vijf minuten tijd. De bezoekers kwamen slechts sporadisch dreigen maar de tegenprikken waren echter aartsgevaarlijk. Doelman Vergote moest zijn klasse tonen op een prachtig schot van Moreels. De wedstrijd viel even stil tot twintig minuten voor tijd. Waregem kwam opnieuw gevaarlijk opzetten met een poging van Feys, zijn kopbal leverde echter geen problemen op voor doelman De Cabooter. Even later was het dan toch raak voor de thuisploeg. Vierstraete verstuurde een gemeten kruispass in de loop van Yannick Euvrard die de bal perfect in het hoekje plaatste. Sottegem kwam nog éénmaal dreigen via de ingevallen Sandra maar deze zijn kopbal ging over doel. In de slotminuten verdubbelde Feys nog bijna de score met een lobbal maar de 1-0 bleef op de bordjes staan.

Waregem behaalde een verdiende zege en lijkt klaar voor de ontvangst van Eendracht Aalst op de volgende speeldag.