Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Sottegem gaat winnen in Aalst
Rombaux Gunther

SV Sottegem slaagde er vandaag in om Eendracht Aalst zijn eerste thuisnederlaag van het nieuwe seizoen aan te smeren. Wouter Moreels besliste na de rust de partij.

In een wedstrijdbegin aan een matig tempo was het Sottegem dat het meeste balbezit voor zijn rekening nam. Veel doelgevaar leverde het veldoverwicht echter niet op voor de bezoekers. Na een kwartier spelen nam Aalst het spel meer in handen. Lionel Lord zette een mannetje in de wind maar zag zijn voorzet afgeweerd in hoekschop. Even later trok Aalst opnieuw ten aanval. Marijn Steurs bracht de bal voor doel waar Niels Spotbeen de bal in één tijd op de slof nam, zijn uithaal verdween net naast doel. Ook Sottegem trok voor de rust nog richting doel. Doelman De Veirman moest goed plat op een kopbal van Brecht Moreels. Het spelpeil verwaterde naarmate de rust in het zicht kwam maar de bezoekers kwamen alsnog een laatste keer dreigen. Wouter Moreels stelde doelman De Veirman op de proef met een uithaal van op 20 meter.

Aalst begon aan de tweede helft met Nouredine Boussoufa in de ploeg ten nadele van Niels Spotbeen maar veel verandering in het spelbeeld bracht deze wissel niet teweeg. Integendeel echter, Aalst hanteerde te vaak de lange bal en slaagde er niet meer in om doelman De Cabooter aan het werk te zetten. Sottegem rook zijn kans en kwam ei zo na op voorsprong. Gelukkig voor Aalst greep De Veirman goed in op een poging van Glen Coppens. Twintig minuten voor tijd was het dan toch raak voor de bezoekers. Wouter Moreels kon aan de tweede paal een voorzet in één tijd in doel knallen. Aalst slaagde er niet meer in om een slotoffensief in te zetten, het was echter Sottegem dat nog dicht bij de 0-2 kwam maar gelukkig voor Seminck ging de bal niet op de stip na een trekfout in de zestien. In de slotfase kwam Aalst nog dicht bij de gelijkmaker met een kopbal van Van Den Brandde maar deze kopte de open kans onbegrijpelijk naast.

Door deze nederlaag is Aalst dus niet langer ongeslagen in eigen huis. Na een matige wedstrijd moeten de Ajuinen zich dringend gaan herpakken wil men geen kleurloos seizoen tegemoet gaan in de buik van de rangschikking. Aalst weet dus wat zich te doen staat in de komende twee thuiswedstrijden.