aalEendracht Aalst
La Louvière
Datum: 26/10/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Slotminuut beslist over winst of verlies
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Slotminuut beslist over winst of verlies
Foto: © SC

Een voetbalwedstrijd duurt steeds 90 minuten of mits wat extra tijd zelfs iets langer. Ook in Aalst, dat deze middag zijn wedstrijd tegen La Louvière in de slotminuut alsnog winnend afsloot.

Het werd een matig wedstrijdbegin in het Pierre Cornelisstadion te Aalst. De eerste poging kwam op naam van de bezoekers uit La Louvière. Palisse nam doelman De Veirman op de proef van op afstand. De goalie tikte de bal in hoekschop, deze zou echter voor geen gevaar zorgen. Aan de overzijde claimde het Aalsterse publiek even later een strafschop. Boussoufa werd in de zestien al dan niet foutief neergetrokken maar scheidsrechter Wille zag er geen overtreding in. De bezoekers toonden zich net iets gevaarlijker dan de Ajuinen en kon voor rust nog voor wat dreiging zorgen. Pinelli bracht de bal voor doel waar Palisse zijn schot miste. Deze twee deden enkele minuten later de kans nogmaals over maar ditmaal verdween het schot van Palisse net naast doel. Aalst slaagde er voor de rust niet echt meer in om doelgevaar te creëren. Verder dan afstandsschoten die ver naast gingen van Franck en Van Mieghem kwam de thuisclub niet meer.

De rust had Aalst duidelijk deugd gedaan want we kregen een gemotiveerder elftal te zien. De thuisclub nam de partij in handen en dwong enkele kansen af. Coulibaly stuurde Lord alleen op doelman Dorange af. De Nederlander besloot echter net naast. Diezelfde Lord presenteerde even later zijn spitsbroeder Kabongo het openingsdoelpunt op een schoteltje aan maar deze kreeg de bal niet onder controle en zag de kans verloren gaan. Ook verdediger Michael Seminck pikte zijn kans mee. Na een hoekschop mikte hij zijn kopbal net iets te hoog. La Louvière kwam er niet echt meer uit, enkel Lwangi bracht doelman De Veirman even in moeilijkheden, in twee tijden stopte deze het schot. Aalst rook de overwinning en deed zijn uiterste best om de score te openen. Boussoufa deed een poging met een krullend schot om doelman Dorange te verschalken maar deze had een knappe reflex in huis. De wedstrijd leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen maar de slotminuut besliste hier anders over. Aalst kreeg een vrijschop op de rechterflank met Kevin Franck achter de bal. De middenvelder schilderde de bal op het hoofd van Van Den Brandde die de bevrijdende treffer tegen de netten kopte.

Het doelpunt betekende meteen de laatste kans van de partij waardoor Aalst al bij al een verdiende zege behaalde. Aalst behoudt de aansluiting met de top en maakt zich op voor zijn derde opeenvolgende thuiswedstrijd van komend weekend tegen Gent-Zeehaven.