Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Damburgstadion
KVSK United wint Limburgse topper
Niels Hendriks

KVSK United dat vorig seizoen nog met 5-1 de boot in ging op Bocholt nam vandaag revanche en won de Limburgse derby met 1-3 in een goed gevuld Damburgstadion.

De wedstrijd kon voor United niet beter beginnen, al na vijf minuten klommen ze op voorsprong via een afstandsschot van Heymans. Maar tien minuten later kon Bocholt al tegenscoren via Plessers. De bezoekers kregen het toen even moeilijk en kwamen een paar keer goed weg. Maar toch was het KVSK dat op voorprong kwam via een own-goal van Holans. Even voor rust kreeg Bocholt de kans om terug op gelijke hoogte te komen via een licht gegeven penalty maar deze belandde op de paal.

KVSK zakte helemaal weg in de tweede helft en Bocholt bleef drukken maar dankzij de goede verdediging van de bezoekers kon United stand houden. Een kwartier voor affluiten besliste Mirek Waligora met een klasseflits de wedstrijd. Titelfavoriet United wint zo met 1-3 zonder echt sterk te spelen en begint dus uitstekend aan de competitie.