Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Ondanks winst geen periodetitel voor United
Niels Hendriks

Gisteren kon United de eerste periodetitel pakken mits winst tegen Francs Borains en verliespunten voor OHL. Beide ploegen wonnen echter hun wedstrijd waardoor OHL (evenveel punten maar één wedstrijd meer gewonnen) de titel op zak heeft.

Ondanks het feit dat Francs Borains voorlaatste in het klassement stond kwam de ploeg niet ultra-defensief op het veld. En dat was dan ook meteen de reden waarom KVSK United zonder veel moeite de spelers uit de Borinage opzij zetten.

United was heer en meester met Philip Haagdoren in een hoofdrol. Haagdoren kreeg heel wat bewegingsvrijheid en profiteerde daar gretig van. Rond de vijfentwintigste minuut lag hij aan de basis van de 1-0 met een schitterende, snelle driemans-combinatie Haagdoren, Pereira, Waligora.

Bij Francs Borains stond Delwarte voor het eerst onder de lat maar moest al snel het veld terug verlaten na een twijfelachtig handspel buiten de zestien. Rood was het harde verdict van scheidsrechter Verlinden. En vanaf dan ging het erg snel. De ene kans na de andere legden de mannen van Luc Beyens op de mat en op het half uur pikte Philip zijn doelpuntje mee nadat Waligora hem centraal door de verdediging heen lanceerde.

Terwijl de meeste toeschouwers na de rust terug plaats namen in de tribunes, liet Davy Heymans zijn vijfde doelpunt van het seizoen optekenen. En wat voor één. Delande lanceerde Davy die vanop 25 meter de bal keihard in de winkelhaak keilde. Een atoomschot. En de kansen bleven zich opstapelen. Het was opnieuw Heymans die de score aandikte via een persoonlijke actie door het middenveld. Recht door alles en iedereen heen en 4-0.

Vier-nul maar geen periodetitel. Luc Beyens was na de wedstrijd erg tevreden met het resultaat van zijn ploeg. De jongens hadden net dat gedaan wat voor de wedstrijd afgesproken was. Snel beginnen met goede combinaties en zo rap mogelijk scoren. Hij had graag de periodetitel gehaald maar uiteindelijk telt er maar één ding voor United: het kampioenschap.