Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stedelijk Sportstadion
United heer en meester in Limburgse derby
Niels Hendriks

De echte derbyspanning van vorig seizoen was gisteren aan de Gestelsedijk ver te zoeken. Dit kwam voornamelijk omdat United gewoon een klasse beter was dan Bocholt, het won overdiend met 3-0.

De wedstrijd begon met enkele goede kansen voor beide teams maar het werd al snel duidelijk dat Bocholt naar de Gestelsedijk was afgezakt voor één punt. United kreeg nog enkele kansjes in de eerste helft maar de toeschouwers moesten tot de 43ste minuut wachten om te kunnen juichen. Heymans bedankte Christina voor het balverlies voor eigen doel met een loeier, 1-0 op een ideaal ogenblik.

Na rust moest Bocholt ten aanval trekken als het nog een gelijkspel uit de brand slepen. Hierdoor kreeg KVSK United meer ruimte en creëerde het kans na kans maar scoorde lukte alsnog niet. Rond het halfuur trok Tom Plessers aan de noodrem om de doorgebroken Pereira tot stilstand te kunnen brengen. De scheidsrechter twijfelde niet en trok onmiddellijk rood.

United bleef ondanks de dikke mist de kansen opstapelen en na een verre uittrap van Boyen kon Waligora de score verdubbelen. Ook Marcos Pereira pikte zijn doelpuntje mee na een schitterende pas van Heymans. Marcos omzeilde de doelman en schoot vanuit een scherpe hoek de oververdiende 3-0 tegen de netten.