Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Op De Keiberg
KVSK United verslaat Tongeren in topper + fotoverslag
Niels Hendriks

KVSK United heeft de Limburgse topper in het Fenix stadion met 1-3 gewonnen van SK Tongeren na een thriller. Leider United heeft nu een kloof van zeven punten op de derde in de stand SK Tongeren.

KVSK United ging furieus van start en trachtte met snel combinatievoetbal de thuisploeg te ontregelen. Na amper twintig minuten gespeeld te hebben keek de thuisploeg al tegen een terechte 0-2 achterstand aan, eerst kopte Christophe Delande de 0-1 binnen ondanks nog een vertwijfelde poging van de Tongerse verdediging om de bal van de lijn te halen. Het tweede doelpunt was een trap van net buiten de rechthoek getekend Davy Heymans.

De match leek helemaal gespeeld toen Genk-huurling Hans Leenders eerst de goed voetballende Wouter Scheelen tegen de graszoden werkte en daarna ostentatief de bal wegtrapte voor de ogen van een strak leidende scheidrechter, het gevolg was twee maal geel en Tongeren moest nog meer dan een uur met tien verder. Met elf tegen tien ging United onbegrijpelijk slordiger voetballen en miste het enkele kansen om de score op te voeren, hierdoor kwam een verdienstelijk Tongeren meer en meer in de wedstrijd en was het ook enkele keren gevaarlijk voor doel.

In de tweede helft was United nog maar een schim van de goed voetballende ploeg uit de eerste helft en onder impuls van Mampuya en Origi dreigde SK Tongeren. Nadat eerst Waligora de 0-3 miste, scoorde Origi de aansluitingtreffer na een slechte terugspeelbal van Hensen. De nervositeit steeg in de United rangen en de thuisploeg rook haar kans. Na een uitgespeelde kans kwam Origi voor open doel maar miste onbegrijpelijk de 2-2. In de slotminuten zorgde Davy Heymans met een pegel in de rechterbenedenhoek voor zekerheid en konden de talrijk meegereisde Noord-Limburgers voor de derde keer juichen.