Speeldag: Speeldag 17
Stadion: King Power at Den Dreef
Tongeren wint topper bij OHL
J. S.

In derde klasse B stond vanmiddag de topper tussen OHL en KSK Tongeren op het programma. Beide ploegen moesten absoluut winnen om in het spoor van KVSK United te blijven. In een gesloten wedstrijd trok Tongeren uiteindelijk aan het langste eind.

Tongeren begon het beste aan de wedstrijd, de thuisploeg werd gelijk onder druk gezet, weliswaar zonder echte kansen. Leenders was het dichtste bij een doelpunt, hij schoot van heel ver, maar keeper Berghams was net op tijd terug om de bal onder de lat weg te halen. De rest van de eerste helft viel er niet veel te beleven. OHL liet Tongeren wat komen, terwijl de bezoekers geen vuist konden maken tegen de Leuvense verdediging.

Ook na rust was de wedstrijd in evenwicht al kreeg Tongeren wel de beste kansen. Zo miste Vandevenne in de 53ste minuut alleen voor keeper Berghams. Een paar minuten voordien had Tongeren wel geluk dat scheidsrechter De Bock de bal niet op de stip legde, Ruytinx werd foutief neergehaald op het randje van het strafschopgebied, de referee besloot echter de bal net buiten de grote rechthoek te leggen. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Origi in de 79ste minuut na een individuele klasseflits de 0-1 kon maken. Twee minuten later kon Mampuya de wedstrijd beslissen, maar hij miste alleen voor keeper Berghmans.

Dit bleek echter uitstel van executie voor OHL, in de slotminuut kon Christophe Sauveur de zege voor Tongeren veilig stellen. Op basis van het aantal kansen is de overwinning voor Tongeren verdiend. Bertjens werd zelden of nooit bedreigd, terwijl Berghmans buiten de doelpunten nog twee keer een speler alleen voor zich zag verschijnen.

Door de zege komt Tongeren op gelijke hoogte van OHL op zeven punten van KVSK United.