Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stedelijk Sportstadion
United wint festival gemiste kansen en strafschoppen
Niels Hendriks

KVSK United kreeg vanavond de vierde van het klassement, Wallonia Walhain op bezoek en kon mits winst zijn naaste achtervolgers onder druk zetten. De troepen van Luc Beyens slaagden er in maar het koste bloed, zweet en tranen.

In de eerste helft kwam de wedstrijd tussen KVSK United en RWalhain maar moeilijk op gang. De leiders zagen een vroeg doelpunt afgekeurd nadat Frank Machiels de bal met het hoofd devieerde achter de achterlijn. Na 20 minuten was er terug wat opwinding aan de Gestelse Dijk met een afstandschot van Mirek Waligora. Vlak voor rusten krijgt dan Walhain een strafschop na een trekfout, de pingel wordt echter door Govert Boyen gered, ruststand 0-0.

Tijdens de rust nam Davy Heymans de plaats in van Martijn Plessers en vlak na de koffie was het de beurt aan KVSK United om een strafschop te missen. In de 47e minuut gebeurt er een trekfout op Philip Haagdoren en de bal gaat op de stip, de trap van Mirek Waligora mist echter precisie en wordt door de goalie van Walhain gered. Voor Mirek zijn tweede penaltymisser in twee weken.

Het leek een wedstrijd te gaan worden waarin het maar niet wou lukken voor KVSK United tot in de 54e minuut Waligora revanche nam voor het missen van de strafschop. De United-sluipschutter trapte de bal van net buiten de rechthoek onhoudbaar in de rechterbenedenhoek, 1-0 wat op basis van het aantal kansen toen verdiend te noemen was.

De wedstrijd ging toen op en neer met mogelijkheden aan beide kanten. Waligora schiet nogmaals op doel maar weer staat de goede doelman van Walhain in de weg. Na een combinatie Delande - Pereira - Heymans duwt de ingevallen Heymans de 2-0 tegen de touwen. In de 82e minuut wordt dan de derde strafschop van de wedstrijd gefloten op aangeven van de grensrechter, na vermeend handspel. Deze keer staat Frank Machiels achter de bal maar ook de laatste man van KVSK United krijgt de bal vanop 11 meter niet in het doel. Twee minuten later lobt Waligora de keeper maar de bal gaat over het doel.

In de slotminuten maakt dan Walhain toch de aansluitingstreffer via een kopbal, de zege van KVSK United komt echter niet meer in gevaar.

Scheidsrechter:Karim Saadouni
Toeschouwers: 2100
Doelpunten:
1-0 Mirek Waligora (55')
2-0 Davy Heymans (72')
2-1 Romvald Averna (88')
Strafschoppen: 43’ Walhain (gemist), 49’ Waligora (gemist), 81’ Machiels (gemist)