Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United haalt zwaar uit
Niels Hendriks

KVSK United haalde zwaar uit in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Nadat het vorige week Bocholt versloeg moest ditmaal Sprimont eraan geloven, ze gingen met 5-0 forfaitcijfers voor de bijl aan de Gestelsedijk.

De wedstrijd begon uitstekend voor United, het stond net zoals vorige week al na vijf minuten op voorsprong via Mirek Waligora. Maar 1-0 was nog niet genoeg voor de thuisploeg en het bleef doordrukken, Waligora scoorde nog voor het halfuur een tweede en derde keer.

Sprimont begon uitstekend aan de tweede helft en kreeg enkele serieuze kansen maar Boyen kon met een dosis geluk de nul op het bord houden. Ondanks dit goede begin bloedde de wedstrijd dood tot tien minuten voor het einde. Marcos Pereira maakte er met een prachtig hakje 4-0 van en enkele minuten later werd het zelfs nog 5-0 via een wereldgoal van Heymans.