Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stedelijk Sportstadion
United nog steeds zonder nederlaag
Niels Hendriks

Bij de start van de wedstrijd waren er geen problemen met het veld zodat er gewoon gevoetbald kon worden in Lommel. Nadat KVSK United de vorige speeldag twee punten liet liggen knoopte het vandaag opnieuw aan met zuinige maar verdiende overwinning tegen Kelmis met 2-0.

Zonder de geblesseerden Haagdoren en Geerinckx begon KVSK United uitstekend aan de wedstrijd met al na vijf minuten een mooi schot van Piana dat door de bezoekende doelman stijlvol in hoekschop werd geduwd. United bleef aandringen en Piana werd neergelegd binnen de zestien maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Enkele minuten later was het toch raak voor de thuisploeg, Pereira kon mooi doorgaan op links de 1-0 op het scorebord zetten. Toen gingen de hemelsluizen helemaal open aan de Gestelsedijk met stort-en hagelbuien en veel had het allemaal niet meer met voetbal te maken. Tijdens deze regenperiode was Kelmis wel het gevaarlijkste, zo assisteerde Luyten zijn doelman op de lijn en een schot van de bezoekers werd afgeblokt. Aan de andere kant kon United ook nog enkele keren dreigen maar er werd niet gescoord zodat United met een terechte 1-0 stand de rust kon ingaan.

KVSK United kwam even gretig uit de kleedkamer na de koffie en dit resulteerde al snel in de 2-0 via Mirek Waligora. Na dit doelpunt controleerde de Limburgers rustig de partij, Kelmis kreeg het meeste balbezit maar kon alleen dreigen van op afstand. Een doelpunt van Piana werd nog terecht afgekeurd zodat het 2-0 bleef. Al bij al een makkelijke overwinning voor United dat het puntenverlies van vorige week tegen Kermt-Hasselt terug recht zet met deze 2-0 overwinning.

KVSK United: Govert Boyen, Christophe Delande, Erwin Hensen, Frank Machiels, Harm Luyten, Raf Plessers, Davy Heymans, Wouter Scheelen  (87' Jochen Daniëls),  Marcos Pereira, Marlin Piana en Mirek Waligora
Gele kaarten: Christophe Delande en Fabio Farina
Doelpunten: '10 Marcos Pereira (1-0), '46 Mirek Waligora (2-0)