Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stedelijk Sportstadion
United weer stap dichter bij promotie
Niels Hendriks

In een wedstrijd waarin aanvankelijk een mededeling voor de wedstrijd lange tijd belangrijker was dan het gebeuren op het veld won leider KVSK United uiteindelijk vrij makkelijk met 5-1 van UR Namen.

Toen de spelers het terrein aan de Gestelsedijk betraden werd door de speaker een mededeling van het bestuur voorgelezen waarin o.a. gemeld werd dat KVSK United een sluitend licentiedossier heeft samengesteld dat maandag wordt overgemaakt aan de KBVB.

In de eerste helft speelde de autoritaire leider in derde B niet indrukwekkend, een laag tempo en veel mislukte passes bepaalden het spelbeeld. Toch wistten de Noord-Limburgers enkele doelrijpe kansen bij elkaar te voetballen. Na acht minuten was er het eerste gevaar na een combinatie tussen Machiels, Pereira en Haagdoren, de poging van Philip werd in corner getackeld. Na een kwartier was het dan toch raak, Marlin Piana schoot de 1-0 tegen de touwen na ééntijdsvoetbal met Heymans en Waligora. De thuisploeg was voor de rust nog enkele keren gevaarlijk via ondermeer Pereira en Heymans maar het bleef bij 1-0.

In de tweede helft nam KVSK United meer afstand van de bezoekers. Toen Pereira langs een verdediger slalomde zag die maar één uitweg en trok de Braziliaan neer in de rechthoek met een strafschop als logisch gevolg, Philip Haagdoren zorgde met een trap in rechtbovenhoek voor de 2-0. Pas in de 79e minuut konden de bezoekers uit Namen een eerste maal echt dreigen met een schot over doel. Na een knappe doorsteekpas van Waligora tekende Heymans met een schuiver in de 80e minuut voor de 3-0 aan. Na deze 3-0 werd UR Namen voor een tweede keer gevaarlijk, een kopbal wordt door Govert Boyen uit de rechtbenedenhoek gehaald en twee minuten later was het toch raak, Fofana scoorde de 3-1. In de laatste vijf minuten begon dan het festival Wouter Scheelen. Scheelen die net ingevallen was voor Pereira werd nadat hij alleen voor de keeper afstormde onderuit geduwd in het strafschopgebied, met een uitsluiting en strafschop als gevolg. De linkspoot van KVSK United nam zelf de verantwoordelijkheid op zich en trapte de 4-1 tegen de touwen. In de 90e minuut bijna een kopie van de 4-1 maar nu geen fout op Scheelen waardoor Scheelen met een mooi stiftertje voor de 5-1 zorgde.

KVSK United: Govert Boyen, Erwin Hensen, Harm Luyten, Frank Machiels, Jo Geerinckx (45’ Raf Plessers), Davy Heymans, Christophe Delande, Philip Haagdoren, Marcos Pereira (85’ Wouter Scheelen), Mirek Waligora en Marlin Piana (79’ Jochen Daniëls)